MHP’den flaş seçim açıklaması

MHP’den flaş seçim açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi’nden flaş erken seçim açıklaması yapıldı ve dikkat çeken ifadeler kullanıldı. İşte haberin ayrıntıları;

Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanı olduğu MHP’den Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunuldu. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Seçimler zamanında yapılmalıdır” dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yerel seçimlerin erkene alınması tartışmalarına ilişkin, "Bu seçimlerin erkene alınıp alınmayacağıyla alakalı zaman zaman gündem meşgul ediliyorsa da kanaatimiz odur ki seçimler zamanında yapılacaktır. Bu seçimler zamanında yapılmalıdır. Seçimleri öne almak gibi bir yanlışa düşülmemelidir” dedi.

Sırada yeni bir seçimin olduğunu belirten Büyükataman, "31 Mart 2019'da mahalli idareler seçimlerini gerçekleştireceğiz. Bu seçimler gerçekten Türkiye'nin içinde bulunduğu nazik şartlar ve gelişmeler dikkate alındığında en az milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar önemlidir, tarihi seçimlerden biridir" diye konuştu.

Büyükataman, yerel seçimlerin erkene alınması yönündeki tartışmalara da değinerek, şöyle devam etti:

"Bu seçimlerin erkene alınıp alınmayacağıyla alakalı zaman zaman gündem meşgul ediliyorsa da kanaatimiz odur ki seçimler zamanında yapılacaktır. Bu seçimler zamanında yapılmalıdır. Seçimleri öne almak gibi bir yanlışa düşülmemelidir. Türkiye bir seçimden yeni çıkmıştır, yorgundur. Çözüm bekleyen önemli problemleri söz konusudur. Dolayısıyla siyaset bunlarla meşgul olmalı, Türkiye yeni bir erken seçim havasına asla sokulmamalıdır. Kanaatimiz odur ki seçimler 31 Mart'ta, yani vaktinde yapılacaktır."

"ANKET ŞİRKETLERİ KAFALARINA GÖRE GÜNDEM TAYİN EDEMEYECEKLER"

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerini anımsatan Büyükataman, "İcazetli, görevli ve provokatör anket şirketleri, seçimlerden yaklaşık 1,5 ay önce başlayan algı operasyonu icra etmeye gayret sarf ederek, MHP'nin oyunu yüzde 3-4 aralığında göstermeye çalıştılar" dedi.

Büyükataman, Türk milletinin bunları yutmadığını dile getirerek, "Türkiye düşmanlarının dibinde hırlayan anketçilere prim vermedi. Kimden para aldılarsa onun değirmenine su taşıyan bu sözde araştırma şirketlerine 'dur' demenin vakti geldi. Bu sebeple MHP olarak TBMM'ye bir kanun teklifi verdik, manipülasyon suçuna 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirmektedir. Anket şirketleri artık kafalarına göre gündem tayin edemeyecekler" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.