MHP'den İlker Başbuğ'un sözlerine sert tepki!

MHP'den İlker Başbuğ'un sözlerine sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a sert tepki göstermişti. Başbuğ’un sözlerine bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi’nden geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ‘FETÖ’ ile ilgili skandal açıklamalarına partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu boru göstermeye benzemez. Parlamento hukuku boruyla sindirilemez.” İfadelerini kullanıp tepki göstermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım konuya ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Yıldırım konuya ilişkin, “Askeri mahkeme yıllarca Necmettin Erbakan’ı, Alparslan Türkeş’i ve bizleri yargılamıştır. Burada TBMM büyük töhmet altında bırakılmıştır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Önce herkesin vazifesini yapması gerekir. Birçok askeri noktada büyük görevler almış İlker Başbuğ’un, FETÖ ile ilgili bir mücadelesi yoktur. Bunların gözleri daima yönetimdedir. Askerin yönetimle bağı kesilmiştir. Ancak Türkiye’de Genel Kurmay Başkanlığı gibi bir makama gelmişsiniz, ordu da bütün kademeleri FETÖ’ye teslim etmişsiniz, çıkıyorsunuz burada ahkam kesiyorsunuz. Bu şekilde ahkam kesmeyle bir noktaya varılmaz, TBMM’ye gölge düşürülemez.” ifadelerinde bulundu.

 

siyasetcafe.com

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.