MHP’den İstanbul’da tüm hesapları değiştirecek: Bomba isim

MHP’den İstanbul’da tüm hesapları değiştirecek: Bomba isim

AK Parti ile yerelde ittifak sağlayamayan MHP’nin seçimlerde İstanbul’da dengeleri değiştirecek flaş bir isim olan Ali Müfit Gürtuna’ya teklif götürdüğü iddia edildi.

Yerel seçimlere tek başına girme kararı veren MHP Lideri Devlet Bahçeli AK Parti’ye sağlam bir ders vermek istiyor. MHP Genel Merkezi’nden Ankara’da Melih Gökçek’in adının Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sızmasının ardından, Şimdi de İstanbul için özellikle AK Parti’yi sarsacak flaş bir isimin adı geçiyor.

mufit.jpg

MHP İSTANBUL’DA ALİ MÜFİT GÜRTUNA DİYECEK

MHP kulislerinden yansıyan haberlere göre Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna’ya teklif götürdü.

Kulislerden sızan bilgilere göre Gürtuna ismi, İstanbul’da MHP’nin bomba kozu olarak değerlendiriliyor.

Gürtuna, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan alınmasının ardından yerine göreve getirilmişti. Ancak, daha sonrasında Erdoğan, Ali Müfit Gürtuna’yı yeniden aday göstermemiş, yerine Kadir Topbaş’ı tercih etmişti.

Bu sürecin ardından Ali Müfit Gürtuna, siyasete yeniden dönmek için çeşitli girişimlerde bulunmasına rağmen, karşılık bulamamıştı.

MHP kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adı geçen Ali Müfit Gürtuna’nın aday olması durumunda, İstanbul’da AK Parti’nin tüm hesaplarının değişeceği ve oldukça zor durumda kalabileceği konuşuluyor.

MHP AK PARTİ’YE SAĞLAM BİR DERS VERECEK

Yine MHP kulislerinden sızan bilgilere göre Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’nı koruyacağı, ancak; AK Parti’de derinden gelen “MHP antipatisine” yerel seçimlerde sağlam bir ders verecek.

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son yaptığı açıklamada AK Parti’yi kastederek “Fazlasıyla pişman olacaklar” demişti. Yalçın’ın bu açıklaması MHP Genel Merkezi’nin tavrının nasıl olacağının sinyalini verdi.

BAHÇELİ ŞİMDİLİK SESSİZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ittifak yok açıklamasının ardından henüz bir açıklama yapmadı fakat, önümüzdeki Salı günü gerçekleşecek olan TBMM’deki Grup konuşmasında MHP’nin nasıl bir yol haritasına sahip olacağının netleşeceği siyaset kulislerinde konuşuluyor.

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.