MHP'den kritik seçim açıklaması

MHP'den kritik seçim açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhur İttifakına ve İl Başkanları toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 17 Ocak Perşembe günü Kızılcıhamam Patalya Otel’de yapacağı İl Başkanları Toplantısı hakkında bilgi verdi ve ittifaka ilişkin değerlendirmeler yaptı.

24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin yeni bir safhaya girdiğini söyleyen Semih Yalçın, bu yeni dönemin, siyasette yeni kurum ve kuralların oluşmaya, toplumsal dinamiklerin değişmeye başladığı bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Cumhur İttifakı’na ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Semih Yalçın, "MHP’nin millî çıkar ve öncelikleri dikkate alan ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ anlayışı temelinde vücuda gelen Cumhur İttifakı, 24 Haziran 2018 Seçimlerinde bütün ezberleri de, yanlış hesapları da bozmuştur. Kargaşa, kaos ve kriz bekleyenlerin hevesleri kursaklarında kalmıştır. Ülkemizi 2023’ün Büyük Türkiye’si Vizyonuna taşıyan süreci durdurmak isteyenlerin umutları başka bahara kalmıştır" ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel seçimlerinin, yalnızca politik ve akademik çevrelerde değil; kamuoyunda da 24 Haziran Seçimleriyle başlayan dönüşüm ve değişimin yüksek çıtalarından, yeni yönetim modelini sağlamlaştıran kilometre taşlarından biri olarak algılandığını söyleyen Semih Yalçın, "Vatandaşlarımızın, yerel seçimlerde oyunu aynı bilinçle kullanacağı tabiidir. Bu itibarla; genel seçimlerde görüldüğü gibi, yerel seçimlerle ilgili alışılmış analizlerin, beylik değerlendirmelerin rafa kaldırılması gerekmektedir" diye konuştu.

Semih Yalçın açıklamaların devamında şunları söyledi:

“31 Mart Yerel Seçimlerine hazırlık mahiyetinde, 17 Ocak Perşembe günü MHP İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirilecektir. İl Başkanları Toplantısı'nda, Cumhur İttifakının esaslarına riayet için yapılması gerekenler ve 31 Mart Yerel seçimleriyle ilgili teşkilatlarımızın yürüteceği genel çalışmalar ele alınacaktır.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.