MHP’den Yargıtay Başkanı’na ‘af’ cevabı: Teklifimiz mutlaka yasalaşacak

MHP’den Yargıtay Başkanı’na ‘af’ cevabı: Teklifimiz mutlaka yasalaşacak

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Af çıkarılmasına karşıyım" diyen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e, "Çalışmalarımız devam ediyor, önümüzdeki süreçte teklifimiz mutlaka yasalaşacaktır" yanıtını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 24 Haziran seçimleri döneminde af çıkarılması çağrısında bulunmuş, Eylül 2018'de Meclis'e şartlı indirim ile tutuklu ve hükümlülere af çıkarılmasına dair kanun teklifi vermişti. MHP'nin af teklifine ilk etapta ittifak yaptığı AK Parti sıcak bakmamıştı.

YARGITAY BAŞKANI CİRİT ‘AFFA KARŞIYIM’ DEMİŞTİ

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, bugün "Yargıtay'ın kurumsal bir görüşü olmasa da ben af çıkarılmasına karşıyım. Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor" açıklamasında bulundu.

CİRİT’İN GÖRÜŞLERİ KENDİSİNİ BAĞLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cirit'e yanıt verdi. Cirit'in açıklamalarının kendisini bağladığını söyleyen Yıldız, "Anayasanın 87. maddesinde af çıkarma yetkisi tanınıyor, Meclis'in özel ve genel af çıkarma yetkisi orada düzenleniyor, dolayısıyla Meclis özel ve genel af çıkarabiliriz ceza indirimi yapabilir" dedi.

Cirit'in açıklamalarının hukuki altyapısının bulunmadığını ifade eden Feti Yıldız, "Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Teklifimizin kanunlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte teklifimiz mutlaka yasalaşacaktır" dedi.

MHP’NİN VERDİĞİ AF TEKLİFİ NELERİ KAPSIYOR?

Eylül 2018’de verilen Af teklifi için tasarı detaylarının belli olmasının ardından af içeriği merak konusu oldu. Peki, 19 Mayıs 2018’e kadar işlenen suçları içeren af teklifi kimleri kapsıyor? 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 19 Mayıs’a kadar olan suçlarda, 5 yıl şartlı indirim olacağını bildirdi. Af teklifinin yasalaşması halinde 162 bin 989 hükümlünün durumunda düzenleme yapılacak.

AF ŞARTLI SALIVERMEYİ KAPSIYOR

Teklifin ‘genel af’ ya da ‘özel af’ olarak değil de şartlı salıverme olarak planlandığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, hafta içi diğer partilerle de bir araya gelerek görüşmelerde bulunacaklarını açıkladı.

 

İlgili haber

50876.jpg

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.