MHP'li Adan'dan Akşener'e Fetullah Gülen cevabı

MHP'li Adan'dan Akşener'e Fetullah Gülen cevabı

İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in iddialarına MHP’li Celal Adan’dan yanıt geldi. İşte flaş haberin ayrıntıları;

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e ‘Gülen’ yanıtı verdi. Akşener’in, “1997 yılında beni Gülen’le görüştüren isim MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’dır” açıklaması üzerine tartışmalar tırmanarak devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Gittiğimde Fetullah Gülen de oradaydı, ne tanışma ne tanıştırma olmadı” diye konuştu.

Youtube kanalı Babala TV’de Oğuzhan Uğur’un konuğu olan Akşener, sağ partiler arasında ‘FETÖ’yle merhaba düzeyinde’ de olsa herkesin bağlantısı olduğunu belirterek, “1997 yılında beni Gülen’le görüştüren isim MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’dır. Bana FETÖ’cü diyorlar FETÖ’cüler yanlarında” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine MHP’li Celal Adan, açıklamalarda bulundu. “1997 yılında ben Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanıydım. Kendisi de İçişleri Bakanıydı” diyen Adan, şunları söyledi:

“21 yıl oldu tam olarak hatırlamıyorum. Ama o davete vali, emniyet müdürü hepimiz birlikte gitmiştik. FETÖ lideri de oradaydı. 1997 yılında FETÖ kimdi, hiç gündemimizde olmayan bir şeydi. Gittiğimde o da oradaydı ne tanışma ne tanıştırma olmadı. İçişleri Bakanı’nı kiminle tanıştıracağım. Görüşüp görüşmediğimizi bile hatırlamıyorum. Ne bir solcu ne de bir ülkücü bu şerefsizle bir arada olmaz. Aydınlık gazetesi ile bizim fikirlerimiz örtüşmeyebilir ama onun duruşunu, ortaya koyduğu karakteri takdir ederim. 2002’den sonra FETÖ’nün elini tutmayan yok Türkiye’de. Cumhurbaşkanı açıklama yaparak ‘FETÖ en çok bizim dönemimizde güçlendi’ diyor. Siyasi ortamda bu meselelerin böyle değerlendirilmesi kirlilik yaratıyor. Buradan faydalanan FETÖ oluyor.”

Meral Akşener’in 2015 yılında Habertürk’te katıldığı bir programı hatırlatan Adan, “Kendisi de benim söylediklerimi teyit ediyor” ifadelerini kullandı.

O programda Akşener şunları söylemişti:

“Celal Adan’la beraber gittik. Tanıştırdı demedim. Bu bir suç değil. Ben İçişleri Bakanıydım. Sayın Adan il başkanımızdı. Ve biz beraber gittik. Ben ilk defa karşılaştım. Ben kendisini suçlamadım.”

‘DARBECİDİRLER DEMEDİM’

16 Mart 2015’te Hürriyet gazetesine verdiği röportajda FETÖ’nun kumpası olduğu ayyuka çıkan Ergenekon ve Balyoz davaları için “Ergenekon ve Balyoz’da darbe hevesi olduğu belli” açıklamasını da sorduğumuz Adan, “Heves demiştim. Darbecidirler dememiştim. Askerlerin içerisinde her zaman böyle bir heves olabilir. Biz doğruları söyleriz. Darbeyse darbe deriz, görüştüysek görüştük deriz” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

Kaynak:AYDINLIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.