MHP’li Atila Kaya’dan flaş çıkış: Erdoğan’a oy vermeyin!

MHP’li Atila Kaya’dan flaş çıkış: Erdoğan’a oy vermeyin!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP’li Atila Kaya çok konuşulacak bir çıkış yaptı ve ülkücüleri Erdoğan’a oy vermemeye çağırdı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP’li Atila Kaya sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir çıkış yaptı ve "Türk milliyetçiliğini, Türklüğün güvencesi görenler, onu ayak altına almaya kalkanlara Türklüğün bekasını emanet edemez! 'Millet Aklı', milletin adını söylemekten imtina edeni işaret edemez! Kendi egemenliğini tek adama devreden iradeye 'Milli İrade' denemez" dedi.

İşte Kaya'nın o tweeti:

atilakaya2.png

Kaya, basın açıklamasında, "Türk milliyetçilerine, Türk milliyetçiliğinin iflah olmaz hasımlarına boyun eğmek yakışmaz" derken, ülkücüleri Erdoğan'a oy vermemeye çağırdı.

Kaya şu ifadeleri kullandı:

"Kendimi, MHP'nin tarihsel misyonunun hizmetinde görüyorum, görmeye de devam edeceğim.Ne var ki; Milliyetçi Hareket Partisi'nin mevcut yönetimi bu tarihsel misyona farklı ve paylaşmadığım bir yorum getirmiştir ve bu yorumun bir sonucu olarak da AKP Genel Başkanı'nı kendi cumhurbaşkanı adayları olarak ilan etmiştir. Ben ise, Türk milliyetçili fikrinin siyasi kıblegahı olan bir partinin siyasi/ideolojik iddialarıyla uyumlu olmadığını düşündüğüm bu yoruma hem milliyetçiliğimi hem de idealizmimi muhafaza etmek adına muhalefet ediyorum. Sevdamın izdüşümü olan Üç Hilal'e vurduğum mührü -oradan kaldırıp da- o sedayı çiğnemeye kastetmiş ayaklar önüne sermeye, benim vicdanım da elvermez, gücüm de yetmez; o mühür orada kalır.

Türk Milleti'ne mensubiyeti, sosyolojik bir olgu olmasının ötesinde, bir heyecan kaynağı da görenleri; tek adam rejimi ve parti devletine karşı millet egemenliğini savunmayı bu bağlılık ve heyecanının temel rüknü sayanları; insan hak ve hürriyetleri ile hukukun üstünlüğüne inananları; demokratik-laik cumhuriyetin tarihsel kazanımlarını muhafaza etmeyi önemseyenleri AKP'ye ve onun cumhurbaşkanı adayına oy vermemeye ve bunun için çalışmaya davet ediyorum. Ben öyle yapacağım"

İşte Kaya'nın o basın açıklaması:

k1.pngk2-001.pngk3.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum