MHP'li Halaçoğlu çok ağır konuştu, 'Evet demek vatana ihanettir'

MHP'li Halaçoğlu çok ağır konuştu, 'Evet demek vatana ihanettir'

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu: "Rahmetli Başbuğumuz davadan dönmeyle ilgili ne demişti hatırlayın. Bugün ülkemizde yürütmeyi, yasamayı ve yargıyı tek elde toplayacak bir anayasa taslağı sunuluyor. Buna rıza göstermek vatana ihanetten başka türl

"Lidere saygı ayrı bir şey, yapılan yanlışa karşı durmak ayrı şeydir. Hele hele bu yanlış ülkenin geleceğini karartacaksa hiçbir şey buna karşı çıkmayı engelleyemez" diyen MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, TBMM'de maddeleri görüşülmeye başlanan 18. maddelik Anayasa Değişikliği Teklifi'ne "Evet" oyu vermenin "Vatana İhanet" ile eşit düzeyde olduğu görüşünde.

 

Halaçoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

 

"Bakınız arkadaşlar. Kim ne derse desin. Ne lider, ne doktrin, ülkeyi tek adam yönetimine götürecek anayasaya beni evet dedirtemez. Lidere saygı ayrı bir şey, yapılan yanlışa karşı durmak ayrı şeydir. Hele hele bu yanlış ülkenin geleceğini karartacaksa hiçbir şey buna karşı çıkmayı engelleyemez. Rahmetli Başbuğumuz davadan dönmeyle ilgili ne demişti hatırlayın. Bugün ülkemizde yürütmeyi, yasamayı ve yargıyı tek elde toplayacak bir anayasa taslağı sunuluyor. Buna rıza göstermek vatana ihanetten başka türlü vasıflandırılamaz. Şunu da hatırlatayım. Beni ülkücü olmamakla suçlayanlar için yazıyorum. Ben 1970'li yılların en çetrefilli döneminde Ülkü-bir yönetim kurulunda görev yapmış bir kişiyim. Yargılandık. Ama bu bir övünç meselesi değil, ilkeli olmak meselesidir. Beni, hayır diyeceğim için eleştirecekler sayfamdan çıksın ve takipten vazgeçsin. Ülkücü aklını kullanan bilgili insandır. Emre itaat eder ama kul olmaz. Atilla başkan gibi. Ben bir Türküm ve Allahtan başkasına baş eğmem.

 

Bugün tarihten bir örnek: Padişah düşmana boyun eğmiş, düşman ülkenin bazı bölgelerini işgal etmiş, buna karşılık bazıları çıkıp buna isyan edip kurtuluş mücadelesine girmiş, ancak bazıları da hala padişahım çok yaşa diyor. Kurtuluş mücadelesi verenler kazanmış. Ne mutlu onlara.... Zira biz bugün o kurtarılan ülkede yaşıyoruz."


Kaynak: Alpaydın Eroğlu (haberiniz.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.