MHP'li isimden Bahçeli açıklaması: Cesaretimizi dosta düşmana gösterdi

MHP'li isimden Bahçeli açıklaması: Cesaretimizi dosta düşmana gösterdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Bahçeli'nin, Kuzey Kıbrıs'ta yaşanan BM gerginliği konusunda, makamında Söke Körüklü Çizmesi giyerek dolaştığı video ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kayseri Kültür Merkezi'nde düzenlenen MHP Melikgazi İlçe Başkanlığı 14. Olağan Kongresi'ne katıldı,
Özdemir, garantörü oldukları Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler gibi tarafsız olması gereken kuruluşun yine Türklüğün karşısında dikildiğini anlattı.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Pile köyüne yapmak istediği yola müdahale eden Birleşmiş Milletler'in tavrının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: 

 

'Bugün Kıbrıs konusunda artık her bir tarafın kabul etmesi gereken bir gerçeklik vardır. O da Kıbrıs'ta egemen eşitlik temelli iki devletli bir çözümün var olan yegane çıkış yolu olduğudur. Bunun aksini düşünenlere de hatırlatacağımız yegane husus ise Kıbrıs'ın Türk olduğu ve ebediyen de Türk olarak kalacağıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerginlikten yana taraf değildir. Çatışmalardan yana elbette ki taraf değildir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kıbrıs'ta garantör bir ülkedir. Dolayısıyla bu garantörlük haklarımızı, Kıbrıs Türklüğünün yaşamsal haklarını koruma konusunda nasıl bir iradeye, güce, anlayışa, heyecana ve cesarete sahip olduğumuzu da Sayın Genel Başkanımız geride bıraktığımız hafta giydiği çizmeleriyle dosta da düşmana da bütün cihana da göstermiştir. Bu diplomatik mesajı tarafların doğru bir şekilde alması lazım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.