MHP'li Ok, 'Bunlar utanmasalar TBMM'yi kapatacaklar'

MHP'li Ok, 'Bunlar utanmasalar TBMM'yi kapatacaklar'

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhuriyet Gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik operasyona ilişkin, 'FETÖ yapılanması ile uzun yıllardır mücadele ettiğini bildiğimiz isimlerin, FETÖ operasyonu adı altında gözaltına alınması, olsa olsa soruştu

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhuriyet Gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik operasyona ilişkin, “FETÖ yapılanması ile uzun yıllardır mücadele ettiğini bildiğimiz isimlerin, FETÖ operasyonu adı altında gözaltına alınması, olsa olsa soruşturmaları sulandırmak olur" dedi.


CHP’Lİ TEZCAN’A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

 

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Tezcan’a yapılan saldırıyı kınayarak, saldırının kim tarafından yaparsa yapsın, nedeni ne olursa olsun, saldırıyı yapanlar önüne hangi sıfatları eklerlerse eklesinler bu, kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyerek, sözde ülkücü çetelerin saldırıyı gerçekleştirmesine üzüldüğünü ifade etti.

 

'UTANMASALAR TBMM’Yİ KAPATACAKLAR'

Ok, son Kanun Hükmünde Kararnamelere ilişkin olarak, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen üç adaydan birini cumhurbaşkanı tarafından seçileceği yönündeki kararı eleştirdi. Ok, “Utanmasalar TBMM’yi kapatacaklar. Zaten şu anda Meclisin yetkileri hükümet tarafından gasp edilmiş durumda, KHK’larla istedikleri kanunları çıkarıyorlar. Meclis devre dışı olduğuna göre; Meclis tatil edilsin, milletvekilleri ücretsiz izne ayrılsın, böylece ekonomi rahat eder” şeklinde konuştu.

 

‘SÖZLÜ SINAV EMEK HIRSIZLIĞI’

Ok, şunları kaydetti: “Sözlü sınav denildiğinde vatandaşların aklına tek bir şey geliyor; o da torpil. Sözlü sınav eşittir torpil. Dün soruları çalarak emek hırsızlığı yapan hain FETÖ, çocukların geleceğini kararttı. Peki şimdi bu yapılan sözlü sınav nedir? Bu sözlü sınav, emek hırsızlığına yasal kılıf uydurmaktır."


‘FETÖ OPERASYONLARI SULANDIRILIYOR’

Cumhuriyet Gazetesinin bazı yazar ve yöneticilerine yönelik operasyona değinen Ok, “FETÖ terör örgütü yapılanması ile uzun yıllardır mücadele ettiğini bildiğimiz isimlerin, FETÖ operasyonu adı altında gözaltına alınması, olsa olsa FETÖ soruşturmalarını sulandırmak olur. Bu operasyonlar, sağduyu sahibi insanlarda olduğu gibi bizim de kafamızda soru işaretlerine neden olmuştur” diye konuştu.

 

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI İLE MÜCADELE EDİLMELİ’

FETÖ ile mücadelede FETÖ’nün siyasi ayağına bakılması gerektiğini savunan Ok, şunları dedi: “FETÖ ile mücadele edilecekse, bunun mutlaka siyasi bağlantısı hukuk önüne çıkarılmalı. Yoksa FETÖ ile mücadele edildiğine kimseyi inandıramazsınız. Gariban memurları içeri atarak FETÖ ile mücadele edilmez. Siyasi ayağı ile mücadele edilirse Türkiye rahatlar; hukuk, adalet ve demokrasi rayına oturur. Siyasi ayağı ile mücadele edildiğinde de AKP içerisinde çok iddialı konuşuyorum kabine oluşturacak kadar üye bulamazlar."


'İDAM KONUSUNDA SAMİMİYETSİZLER'

 

"İdam tartışması" ile ilgili soru üzerine, bu tartışmanın gündemi değiştirmek için yapılan atraksiyonlar olduğunu savunan MHP Milletvekili İsmail Ok, "Bugün idamı kaldırmak isteyenler, dün Abdullah Öcalan'ın idamının kalkması yönünde Mecliste oy kullananlardır. Bunların samimiyetsizliği Türk milleti tarafından bilinmektedir." diye konuştu. İsmail Ok, bir soru üzerine, Türkiye'yi böleceğine inandıkları için başkanlık sisteminin her şeyine karşı olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.