MHP'li Semih Yalçın: "Davutoğlu tescilli yalancı ve palavracıdır"

MHP'li Semih Yalçın: "Davutoğlu tescilli yalancı ve palavracıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Ahmet Davutoğlu’nun videolu propagandasına sert tepki gösterdi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Ahmet Davutoğlu’nun videolu propagandasına sert tepki gösterdi.

ALGI YÖNETİMİ VE PROPAGANDA

 

Yalçın, ''Davutoğlu’nun, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye bir video çalışması üzerinden meydan okuma girişimi, FETÖ’nün siyasi iftira kampanyaları sırasında sıkça kullandığı algı yönetimi ve propaganda yöntemlerinin ucuz bir kopyasıdır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Ahmet Davutoğlu’nun tescilli yalancı ve palavracı olduğunun en büyük delillerinden biri de Emevi Camii’nde cuma namazı kılma mavrasıdır. Bırakınız orada namaz kılmayı, bulunduğu yer Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi dahi onun dış politikadaki basiretsizlikleri yüzünden başka yere taşınmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde; ''Ahmet Davutoğlu’nun, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye bir video çalışması üzerinden meydan okuma girişimi, FETÖ’nün siyasi iftira kampanyaları sırasında sıkça kullandığı algı yönetimi ve propaganda yöntemlerinin ucuz bir kopyasıdır.

 

'İKİYÜZLÜ VE YAPMACIK TAVIR'

 

Davutoğlu’nun 7 Haziran 2015 sonrasında sürdürülen sözde koalisyon görüşmeleri sırasında sergilediği ikiyüzlü ve yapmacık tavır henüz belleklerde tazeyken, meseleyi unutulmuşçasına inkâra yönelmesi de, FETÖ’den kalma ahlaksız toplum mühendisliği metotlarına bir başka örnektir. MHP olarak bu konuda geçmişte defalarca açıklama yapılmış ve o dönemdeki koalisyon görüşmelerinin perde arkası hakkında kamuoyu bilgilendirilerek

Davutoğlu’nun ipliği pazara çıkarılmıştır. Madem kendisi ısrarla yalan, saptırma ve inkâra tenezzülle alçalmaktadır; koalisyon görüşmelerinin iç yüzü hakkında hafızaları tazelemek bakımından birkaç cümle kelam edilmesi zaruret olmuştur. MHP’nin muhtemel bir koalisyon için; birinci olarak Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceği, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği vazgeçilmez şart olarak koşulmuştur. MHP’nin o dönemdeki öncelikli taleplerinden biri de çözüm sürecinin eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılması ve tasfiyesi olmuştur. O dönemde Davutoğlu bu şartları kabul etmediği gibi, Sayın Devlet Bahçeli ile baş başa görüşmelerinden sonra MHP ile koalisyon kurulmasına imkân kalmadığını açıklamış ve buna Sayın Genel Başkanımızın tutumunu gerekçe göstermiştir. 

'TÜRKİYE'Yİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRDÜ'

O zaman MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, erken seçimin bütün yollar tıkandıktan sonraki son çare olacağını belirtmişken; bütün yolları tıkama görevini yerine getiren Davutoğlu, son çareye odaklanmıştır.

Davutoğlu’nun gerek MHP ve gerekse CHP ile kurduğu temaslar sırasındaki asıl amacının, koalisyon yerine bir erken seçim hükümeti kurmak olduğu anlaşılmış, nitekim ardından da Türkiye erken seçime götürülmüştür.

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum