MHP'li Semih Yalçın 'Paralel Yapı İfadesi İktidarın KENDİ UYDURMASIDIR' demişti

MHP'li Semih Yalçın 'Paralel Yapı İfadesi İktidarın KENDİ UYDURMASIDIR' demişti

AKP ve Saray'a yakın iki gazeteye "Paralel" röportajı ile manşet olan MHP'li Semih Yalçın, 21 Mayıs'ta verdiği röportajda "Paralel Yapı İfadesi İktidarın Uydurmasıdır" demişti.

Hem Sabah ve hem de Yeni Şafak Gazetesine verdiği röportajla manşet olan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bugün parti içindeki muhalefeti yaftalamak için kullandığı "Paralel Yapı" söylemi için geçen yıl, "AKP'nin kendi uydurmasıdır, Erdoğan'ın 17-25 Aralık sonrası yaptığı bir algı operasyonudur" demişti.

Ülkedeki her olumsuz gelişmeyi "Paralel"e bağlayan AKP ve Saray gibi, MHP de 1 Kasım sonrası parti içerisindeki muhalif dalgayı bertaraf etmek için "Paralel" ipine sarıldı.

7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ile koalisyon kurmak için "Ver Bilal'ı al iktidarı" diyen, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının yeniden açılmasını ve yolsuzlukların yargı önüne çıkarılmasını şart koşan Bahçeli yönetimindeki MHP, 1 Kasım'da ağır bir yenilgiye uğramış ve milletvekili sayısı 80'den 40'a düşmüştü.

1 Kasım'da yaşanan bu yenilgi, parti içi muhalefeti harekete geçirmiş başta Sinan Oğan olmak üzere Koray Aydın ve Meral Akşener genel başkan adaylıklarını açıklamış ve olağanüstü kurultay talep etmişlerdi.

Yeterli sayıda imza toplanmasına rağmen Bahçeli kurultayı toplamayacağını açıklaması sonrası iş mahkemeye gitmiş ve Mahkeme MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine karar vermişti.

İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Başta Bahçeli olmak üzere kurmayları MHP'de muhalefetin Kurultay talepleri için tıpkı AKP ve Saray'ın söylemlerine sarılıp "Paralel bize operasyon yapıyor" demeye başladılar.

O isimlerden birisi de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın.

BUGÜN TV EKRANLARINDAN İNMİYORDU

7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi bugün "Paralel" dediği Bugün TV ekranlarından inmeyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bugün iktidara yakın iki gazeteye verdiği röportajda özetle, Paralel dediği Cemaatin MHP'ye operasyon yaptığını iddia ediyor.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi Bahçeli ve MHP'ye her türlü hakareti yapan Havuz'un Amiral Gemisi Sabah Gazetesi'nin manşetten verdiği röportajda MHP'li Semih Yalçın şöyle demiş: "MHP'ye Operasyonu Gülen Yönetiyor"

Yalçın'a göre "Paralel Yapı" MHP'yi ele geçirmek istiyormuş. Aynı gün iktidara yakın Yeni Şafak'ta da manşet olan MHP'li Semih Yalçın, oraya verdiği röportajda da benzer şeyleri söylüyor.

Ancak burada ilginç bir ifadesi daha var Semih Yalçın'ın... Ellerinde "Paralel Yapı"nın MHP'yi ele geçirmek istediğine dair somut bilgiler olduğunu iddia ediyor.

Bunun üzerine muhabir "Bu somut bilgiler kamuoyu ile paylaşılır mı" diye sorunca "İleride paylaşılır. Bizim saklı bir şeyimiz olmaz. Vakti ve yeri geldiğinde bunları halkla paylaşacağız" diyor...

Neden ileride? Neden şimdi değil?

Ne güzel işte paylaşın elinizdeki somut belgeleri de "Bitirin şu Paralel Yapı"yı...

Hem "saklımız gizlimiz yok" diyorsunuz hem de "ileride paylaşılır" diyorsunuz.

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN: PARALEL YAPI İKTİDARIN KENDİ UYDURMASIDIR

Ve gelelim işin aslına...

Heralde siyaset böyle birşey...

Son seçimde büyük bir oy kaybı yaşayıp millevekili sayısı 80'den 40'a inen ve bu nedenle de parti içindeki muhalif hareketi bertaraf etmek için meseleyi kestirmeden Paralel'e bağlamak isteyenler bakın geçmişte ne demiş?

Çok geriye değil 7 Haziran seçimleri öncesine gidiyoruz.

Tarih 21 Mayıs 2015...

KRT TV'de Çağlar Cilara'nın sorularını cevaplayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "PARALEL YAPI İFADESİ İKTİDARIN KENDİ UYDURMASIDIR" diyor.

Bugün, tıpkı AKP ve Saray gibi "Paralel" ipine sarılan, daha düne kadar MHP'ye olmadık hakarekleri eden iktidara yakın iki gazeteye "Paralel" röportajı ile manşet olan MHP'li Semih Yalçın o programda "Paralel Yapı" söyleminin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası yapılan bir algı operasyonu olduğunu kaydediyor.

Bakın ne demiş MHP'li Semih Yalçın:

"Paralel yapı dediği iktidarın kendi uydurmasıdır. Paralel yapı ile ilgili herşey şekillenmiş değil. Ben cemaatin mensubu değilim, onları savunma anlamında da bunları ifade etmiyorum. Ama bu yakıştırma biçimi 17-25 Aralık sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bir algı yönetimidir. Kendi ayıpları ortaya çıktığı için yanındakilere saldırıyorlar."

"Biz cemaatlerin hepsine eşitiz, onlar bu ülkenin insanlarıdır. Suç işlemedikten sonra herkes istediği faaliyeti gösterir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.