MHP'li Semih Yalçın'dan 'Çanakkale Savaşları' mesajı

MHP'li Semih Yalçın'dan 'Çanakkale Savaşları' mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın 25 Nisan 1915'de başayan ve 8.5 ay süren Çanakkale savaşları hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde;

25 NİSAN 1915'TE KARA SAVAŞLARI BAŞLADI

8,5 ay süren Çanakkale savaşlarında 25 Nisan 1915 tarihi Kara Savaşlarının başladığı tarihtir. 109 Harp ve 308 taşıt gemisi ve özel çıkarma araçlarıyla denizden desteklenen İtilaf kuvvetleri, Seddülbahir, Arıburnu ve Kumkale’ye çıkararak Kara Savaşlarını başlattı.

TÜRK ASKERİNİN MÜDAFAA KABİLİYETİ 

Çanakkale'de müttefiklerin başarısızlığının sebepleri olarak farklı hususlar gösteriliyor ise de, onların başarısızlığının en mühim faktörü şüphesiz Türk askerinin müdafaa kabiliyeti ve Türk kuvvetlerinin mükemmel bir şekilde sevk ve idare olmasıdır.

MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİ DEHASI

Çanakkale savaşlarının önemli sonucu da Mustafa Kemal Paşa’nın askeri dehasını gözler önüne sermesidir. Mustafa Kemal durumu derhâl kavramak, süratle ve soğukkanlılıkla doğru karar vermek, verdiği kararı büyük bir enerji ve cesaretle bizzat tatbik etmek, aldığı inisiyatifini cüretle fakat isabetli kullanmak, sorumluluğu çekinmeden açıkça üzerine almak gibi üstün komutanlık vasıflarını göstermiş ve savaşın gidişi üzerinde birinci derecede etkili olmuştur.

ÇANAKKALE RUHU

Türk Milleti, yenilgi ile çıktığı Birinci Dünya Savaşında, yenilmediği tek cephede bir Çanakkale Destanı’nı ve hiç yenilmemiş bir komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü çıkarmıştır. Ve nihayet Çanakkale ruhu, Millî Mücadele ruhunun başlangıcını oluşturmuştur.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.