MHP'li vekilden Berat Albayrak'a kritik uyarı

MHP'li vekilden Berat Albayrak'a kritik uyarı

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve uyardı.

TÜİK’in büyümeye dair verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden MHP’li Erhan Usta,  ülke ekonomisinin yüksek enflasyon altında resesyona sürüklendiğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ekonomi kurmayı olarak bilinen Milletvekili Usta, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3. çeyrekte Türkiye'nin % 1.6 oranında büyüdüğünü duyurduğunu fakat aynı verileri kullanması halinde ABD İstatistik Ofisi'nin Türkiye için yüzde -4.3 küçülme, Hollanda İstatistik Ofisi'nin de yüzde -1.1 küçülme açıklayacağını kaydetti.

Devlet Bahçeli tarafından MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Milletvekili Usta, uzun bir aradan sonra Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik duruma ve TÜİK’in açıkladığı büyüme oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Samsun Milletvekili Usta, 2. çeyrekte yavaşlayan ekonominin 3. çeyrekte küçüldüğünü, 4. çeyrekte de küçülmenin devam edeceğini belirtti.

Yaşana sürece ilişkin değerlendirme yapan Usta, Erhan Usta, “Bunun adı resesyon yani durgunluktur. Resesyon yüzde 20-25 bandında bir enflasyon ortamında gerçekleştiğinden içinde bulunduğumuz durum slumpflasyondur yani enflasyon içinde küçülmedir” diye konuştu.

Ankara'da anket skandalı Erdoğan'ı kandırdılar

Bu yaşanan krizi görmezden gelmek yerine kabullenip uygun tedavi yöntemi bulmak gerektiğini söyleyen MHP Samsun Milletvekili Usta, “Kredi Garanti Fonu'yla, işbaşı eğitim ve toplum yararına programlarla suni olarak yaratılan yüksek büyüme oranları ile övünmek de, küçülmeyi göz ardı edip ‘dengeleniyoruz' diye övünmek de yanlıştır” uyarısını yaptı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.