MHP'li vekilden Brunson isyanı! iPhone'umu geri verin

MHP'li vekilden Brunson isyanı! iPhone'umu geri verin

Brunson krizi sırasında iPhone'unu kıran MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Brunson’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

ABD’yle Türkiye arasındaki rahip Andrew Brunson krizi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Apple boykotu çağrısına uyarak telefonunu değiştiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Brunson’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Enginyurt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Brunson yüzünden, Amerikayı protesto edeceğiz diye İphonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerikaya'la aram açıldığına mı yanayım, kırılan İPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson’un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre.' dedi.

cemal-enginyurt-siyasetcafe.png

NE OLMUŞTU?

Enginyurt, Erdoğan’ın 14 Ağustos’ta yaptığı “Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız Onların iPhone’u varsa, öbür tarafta Samsung var” açıklamasının ertesi günü iPhone telefonunu Ordu’daki bir bayide satıp Samsung marka telefon satın almıştı. ‘Türkiye’nin ekonomik bir darbe ile karşı karşıya olduğunu’ söyleyen MHP’li vekil, partisinin İl Başkanı Köksal Yılmaz’ın yanında getirdiği iPhone marka telefonu ayağının altında tekmeleyerek kırması sırasında da oradaydı.

Enginyurt, Brunson krizi hakkında da “Asıl niyetleri Recep Tayyip Erdoğan’ı köşeye sıkıştırmak. Papazı aldıkları gün emin olun Türkiye’nin tapusunu da alacaklar. Gerçekte ne diyor, ‘Afrin’i terk et, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’tan çekil, FETÖ’cüleri serbest bırak ve baskıyı kaldır, pazarlığa otur ve onlarla anlaş, PKK’nın üzerine gitme’ diyor” demişti. 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.