MHP'li vekiller Erdoğan'ı yerden yere vurdu

MHP'li vekiller Erdoğan'ı yerden yere vurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Soma'da bir grup tarafından protesto edilirken girdiği markete ilişkin görüntüler sosyal medyada tartışma yarattı.

 

İnternet üzerinden hızla yayılan görüntülere muhalefet yetkililerinden tepki geldi.

CHP’DEN BAŞBAKAN’IN GÖRÜNTÜLERİNE İLK TEPKİ GÜRSEL TEKİN’DEN

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’da bir markette, Başbakanlık Özel kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in ise bir protestocuyu tekmelerken çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntüleriyle ilgili soruyu cevapladı. Tekin şunları söyledi:

“Cemaat hoca ilişkisi diye bir hikaye vardır. Bir ülkenin başbakanı vatandaşı dövüyorsa onun danışmanının vatandaşı öldürmesi lazım. Başbakanı yeni keşfetmiş gibisiniz. Ona buna edep dersi verir ama en büyük edepsizliği kendisi yapar.”

TÜRKEŞ’TEN TWITTER’DA AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'da markete giriş anına ilişkin görüntülerle ilgili düşüncelerini Twitter hesabından paylaştı.
Türkeş, twitter mesajında "bir gün ahını aldığın tüm mazlumların demir yumruğu de tepene inecek" diye yazdı. Türkeş mesajında ayrıca #Erdoğan #Soma #BuYumrukHepimize hashtaglerini de paylaştı.

MHP’Lİ TÜRKKAN: “BAŞBAKAN VATANDAŞI HIRPALADI”

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da, 280'i aşkın işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından Soma'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir "vatandaşı hırpaladığını" öne sürdü.

Türkkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan'ın "hırpaladığı" vatandaşla bizzat konuştuğunu da belirterek, vatandaşın ismini de verdi. Tükkan'ın paylaştığı tweetler şöyle;
"Görüntülerde Başbakan'ın hırpaladığı Soma'da maden işçisi olan Taner Kuruca ile konuştum. Markette alışveriş yaparken Başbakan'ın kendisini gösterici zannettiğini, korumaların müdahalesine maruz kaldığını, aklında tek kalan şeyin, Başbakan'ın kendisinin yakasına yapıştığı an olduğunu söyledi. 'O kadar kalabalık daldılar ki, hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi.

MARKETİN İÇİNDEN YENİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Soma’daki protestolar sırasında girdiği bir marketin içinden çekilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler Sol Gazetesi’nin internet sitesinde yayınlandı.


'MAALESEF İSTEM DIŞI OLARAK...'

Marketin içinde tartaklandığı sırada çekilen görüntüleri yayınlanan Taner Kuruca adlı vatandaş, yaşadıklarını Kanal D yayınında anlattı. Kuruca şöyle konuştu:

"Şimdi ben alışveriş yapmak için markete gitmiştim. O esnada markete girdim. Başbakan ve korumalarıyla birlikte kalabalık grup halkı selamlamak için caddeye çıkmışlar belediyeden ayrıldıktan sonra. Ben de kendisini görmek için dükkanın önüne çıktım. O esnada da bir grup orada protesto etmeye başlayınca sayın Başbakan Erdoğan’ı yakın korumaları, koruma ablukasına alıp marketin içerisine güvenli bir şekilde sokmak istediler. 

Ben de o esnada arbede, karmaşa arasında kalmak istemedim. Çünkü benim göstericilerle eylemcilerle alakam yoktu. Sıradan bir vatandaş olarak orada bulunmaktaydım devamlı müşterisi olduğum bir yer. Ve o esnada birden kalabalığın üzerime doğru geldiğini görünce sayın Başbakanla ben yüz yüze kaldım. O esnada yanındaki korumaları da iteklemeye başlayınca ben geriye doğru giderken sayın Başbakan orada kalabalığa kızgınlığından, öfkesine hakim olamayıp maalesef istem dışı bir hareket yaparak bir tokat vurdu. O tokatın kendisinden geldiğine üzülmüyorum ama yanındaki korumaları maalesef bana çok sert bir şekilde girdiler, darbelediler beni."

'ŞİKAYETÇİ OLMAYACAĞIM, SADECE ÖZÜR BEKLİYORUM'

"Tabi ben o esnada yere düştüm. Tek bir tokat geldi ki ben şuna bağlıyorum, Sayın Başbakan’ın tabi bunu da istem dışı olarak yaptığını, bilinçli olarak yaptığına inanmıyorum. Sayın Başbakanımızın attığı tokat değil yakın korumalarının yani kendisine bağlı korumaların bana o şekilde darbelerle müdahale etmesi işte benim yere düşmem, orada darbe almam ve hemen marketin içerisindeki girişindeki dondurma dolabının önüne düştüm. Düştükten sonra da kalkıp uzaklaşmak istedim. Evet korumaları yaptı. Ufak tefek çizikler oldu. Bir de bacağıma tekme geldi kimin vurduğunu bilmiyorum. O tekme darbesinden sonra dondurma dolabının köşesine düşünce arada bir boşluk buldum ve oradan koşarak uzaklaştım. Burada kalabalığın içerisinde provokatörler halkı isyan ettirip Başbakan’a karşı gelmek istediler fakat burada üzücü ve tatsız olaylar yaşandı. Ümit ediyorum ki Başbakan da bu yaptığı hareketten dolayı da muhakkak ki pişmandır. O esnada dedim ki olaylar çok büyümeden buradan çıkayım dedim, yakın korumalarından bir tanesine dedim benim el işareti yaparak benim olaylarla alakam yok dedim, çıkmak istiyorum dedim. Ama koruma ordusu bir anda içeriye girdiğinde maalesef. Darp raporu almadım kesinlikle. Çünkü yani herhangi bir kanama olmadığı için kendim serin kanlılığımı korudum, orada bir heyecan da yaşadım tabi. Ve marketten o darbeden sonra uzaklaştım. Eve gittim, elimi yüzümü yıkadım, kendime gelmeye çalıştım. Sayın Başbakanımızdan şikayetçi olmayacağım. Şunu diyebilirim sayın Başbakanımıza. Kendisini seven, sonuçta Soma Kömür İşletmeleri'nde çalışıyorsam onun sayesinde çalışıyorum özelleştirilmesinden dolayı. Sayın Başbakanımızın bu hareketi isteyerek yaptığına inanmıyorum. Bir özür bekliyorum sadece sayın Başbakanımızdan."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.