MHP’li Yaşar Yıldırım Mansur Yavaş’ı hedef aldı: Ülkücülerin katilinin oğlu ile fotoğraf çektirmesi kanıma dokundu

MHP’li Yaşar Yıldırım Mansur Yavaş’ı hedef aldı: Ülkücülerin katilinin oğlu ile fotoğraf çektirmesi kanıma dokundu

CHP’nin Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş’ın İzmir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile fotoğraf çektirmesine MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’dan tekpki geldi.

MANSUR YAVAŞ’A TUNÇ SOYER TEPKİSİ

Yıldırım, Tunç Soyer ile aynı karede poz veren “ben ülkücüyüm” diyen CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a çok sert tepki gösterdi ve “Ülküdaşımın katilinin oğlu ile fotoğraf çektirmesi kanıma dokundu.” dedi.

Yıldırım, öte yandan Tunç Soyer’in darbe dönemi savcısı Nurettin Soyer’in de ölürken Başbuğ Alparslan Türkeş’i asamadığı için gözlerinin açık gittiği söyledi.

YILDIRIM HDP DESTEKLİ CHP VE İYİ PARTİ’Yİ HEDEF ALDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım a haber canlı yayınında CHP, İYİ Parti ve perde arkasındaki gizli ortakları HDP’ye ateş püskürdü.

“TUNÇ SOYER’İN BABASI BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İ ASAMADIĞI İÇİN GÖZLERİ AÇIK GİTTİ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP-İYİ Parti-HDP ittifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in darbe savıcısı babası Nurettin Soyer’e tepki gösterdi ve “Nurettin Soyer ölürken gözleri açık gitmiştir Başbuğ Alparslan Türkeş’in asamadı diye…” şeklinde konuştu.

12 Eylül öncesi son Ülkü Gençlik Derneği (ÜG) Genel Başkanı olan Yıldırım, konuşmasında Nurettin Soyer için; “Zalimdi, son 50 yılın en büyük işkencecisiydi. Balyoz savcıları gibi o da delil ürettirmiştir. Babadan oğula suç geçmez. Doğru. Nurettin Soyer’in işkence yaptırdığı kişilerin çocukları asker, polis olamıyor. O babaların suçları çocuklarına geçiyor ama Nurettin Soyer’in suçu, oğluna (Tunç Soyer) geçmiyor. Kılıçdaroğlu, Nurettin Soyer için ‘Büyük hukukçu’ diyor. Bu ne demektir? Bu darbe hukunu savunmaktır. Nurettin Soyer ülkücülere eski TCK maddesi 146/1’den ceza istedi. Nedir bu maddenin açılımı? Anayasal düzeni silah yoluyla değiştirmek. Nurettin Soyer bizi vatana ihanetten yargıladı” dedi.

“ÜLKÜDAŞLARIMIN KATİLİNİN OĞLU İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMESİ KANIMA DOKUNUYOR”

Tunç Soyer’in hiçbir zaman ‘babam hata yapmıştır’ demediğini ve yapılanlarını onayladığını gösterdiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Tunç Soyer’in birlikte aynı karede fotoğraf vermesini de sert bir şekilde eleştirerek “Benim arkadaşımın/ülküdaşımın katilinin oğlu ile fotoğraf çektirmesi kanıma dokundu” dedi.

“ÜLKÜCÜ OLAMAZLAR”

Yaşar Yıldırım ülkücülere işkence eden ve Merhum Alparslan Türkeş'i idamla yargılayan Nurettin Soyer'i savunanların ülkücü olamayacağını söyledi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.