MHP'li Yeniçeri'den bomba iddia

MHP'li Yeniçeri'den bomba iddia

Özcan Yeniçeri: "Erdoğan seçim sonuçlarına da müdahale edecektir."

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'de "baskıcı ve totaliter bir Başbakan" olduğunu belirterek, "Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarına da müdahale edecektir" dedi.


TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, "Türkiye'de şu anda ciddi bir biçimde yargı faciası yaşandığını" iddia ederek, İstanbul merkezli operasyonların ardından iktidarın bu operasyonu yapan savcı ve emniyet mensuplarını dağıttığını ifade etti. Yeniçeri, iktidarın adli kolluk yönetmeliğine müdahale ettiğini, HSYK'nın yapısında değişiklik yapan yasayı çıkararak yargıyı kontrol altına aldığını belirtirken, internette yayınlanan ses kayıtlarının adaletin ayaklar altına alındığının göstergesi olduğunu söyledi.

 

-"İDDİALAR VAHİM"-

 

Fenerbahçe Kongresine ilişkin internette bulunan ses kayıtlarının vahim olduğunu ifade eden Yeniçeri şöyle devam etti:

"İddialar vahim, görüntüler korkunç, konuşmalar ibret vericidir. Kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında Tayyip Erdoğan, Aydın Doğan hakkındaki beraat kararını bozdurmakla uğraşıyor, Fenerbahçe'ye Aziz Yıldırım'ın başkan olmasını engellemeye çalışıyor, bizzat televizyon satın almak için havuz oluşturuyor, imar değişikliği için devreye giriyor, El Kadı'nın ambulans ihtiyacıyla meşgul oluyor, televizyonlara sansür uyguluyor. Sonuç olarak bütün bunlarla meşgul olurken de ülkeyi yönetmeye zamanı kalmıyor!

 

-"SEÇİM SONUÇLARINA DA MÜDAHALE EDECEKTİR"-

 

Herşeye müdahil bir Başbakanın güdümünde Türkiye nefes alamaz hale gelmiştir. Tayyip Erdoğan başbakan gibi değil Türkiye'nin sansür sorumlusu gibi davranıyor. Dahası bir araştırma sonucuna bizzat müdahale ederek 'al MHP'den 2 puanı ver BDP'ye' diyor. Araştırma sonuçlarına bile müdahale eden bir kişinin seçim sonuçlarına müdahale etmeyeceğini kim emin olabilir?"

Yeniçeri, eski 4 bakan hakkında TBMM'ye gelen fezlekelere ilişkin soruya ise şu cevabı verdi:


"Fezleke hikayeleri yılan hikayesine dönüştü. Fezlekelerden çekindikleri, korktukları için 30 Mart'ın sonuna saklıyorlar. Bütün bu olup biten milletin gözünden bir şeyleri kaçırma amacına yönelik. Bir Adalet Bakanı hakkında fezleke varsa o adalet bakanının orada oturması için ahlaki bir neden kalmamış demektir. 28 Şubat'ta geldi ve biz bunu 30 Mart'tan sonra devreye sokacağımızın anlamı şudur; 'biz 30 Mart'a kadar seçim öncesi fezlekelerde ne olduğunu halkın duymasını istemiyoruz. Çünkü kuşkuluyuz, halk buna ters tepki verebilir.' Bu çok yanlış bir anlayış."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.