MHP'nin Mersin adayı Hamit Tuna'dan "hazırız" mesajı

MHP'nin Mersin adayı Hamit Tuna'dan "hazırız" mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, seçim çalışmalarına başladı.

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi MHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Hamit Tuna seçim çalışmaları kapsamında Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaretinde yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin için hedefledikleri projeleri paylaştı.

Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini belirten Tuna, belediye olarak yapılan projelerde kullanılan her ürünü kendi atölyelerinde kendi işçileri ile ürettiklerini ifade etti.

Halkla birlikte Mersin’i yönetmeye talip olduklarını söyleyen Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, başkan olduklarında sanayi, lojistik, tarım, turizm, spor ve sanat gibi branşları daha da büyüteceklerini, 15 yıllık belediyecilik tecrübeleri olduğunu, Mersin’i çok iyi bildiklerini, bu kente faydalı olmak istediklerini kaydetti.

hamit-tuna.jpg

“KENT, KENTİN SOKAKLARINI ARŞINLAYANLARINDIR”

MHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 24 yıllık aktif siyaset hayatı ve 15 yıllık belediye başkanlığı neticesinde Mersin'in her yerini bildiklerini belirterek, "Kent, kentin sokaklarını arşınlayanlarındır" dedi.

Ziyaretlerinde 15 yıllık belediyecilik tecrübesini ve Mersin için hedefledikleri projelerini paylaşan Tuna, Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini vurgulayarak, belediye olarak yapılan projelerde kullanılan her ürünü kendi atölyelerinde kendi işçileri ile ürettiklerini söyledi.

"BİZ HALKI YÖNETMEYE DEĞİL, HALKLA BİRLİKTE MERSİN'İ YÖNETMEYE TALİP OLDUK"
Bilgi birikimi, deneyimi, siyaset tecrübesi ve eğitimi ile bu kenti halkla birlikte yönetmeye talip olduklarını belirten Tuna, "Mersin, Allah'ın verdiği bütün güzellikleri içerisinde barındıran bir kenttir. Bu kentte sanayi, lojistik, tarım, turizm, spor ve sanat var. İnşallah nasip olurda milletimizin iradesi sandığa yansıdığı takdirde, büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda bu branşları daha da büyüteceğiz. Verdiğiniz karar bu kenti doğru noktalara taşıyacak. 24 yıldır aktif siyaset hayatımız ve 15 yıllık belediye başkanlığımızın neticesinde Mersinimizin her yerini biliyoruz. Kent, kentin sokaklarını arşınlayanlarındır. Doğduğumuz ve doyduğumuz bu kente faydalı olmak istiyoruz. Bizim iş bitirmemiz Toroslar. Kıt imkanlarla neler başardığımızı Toroslar'da yaptıklarımız işaret ediyor. Koskocaman bir Toroslar ailesi oluşturduk. İnşallah bunu bir milyon 753 bin insanımızın yaşadığı 15 bin 853 kilometrekarelik Mersin coğrafyasına yayacağız. Bu kenti değerleriyle öne çıkarmamız gerekir" diye konuştu.

MERSİN’E DİL KÖYÜ PROJESİ

Daha sonra Yenişehir ilçesinde öğrencilerle biraraya gelen Tuna, Mersin için hedefledikleri 'Dil Köyü' projesinden bahsetti.
Yurt dışında yabancı dil eğitimi alamayan gençler için hayata geçirecekleri 'Dil Köyü' projesini yaz ve kış aylarında uygulayacakları bir kamp şeklinde düşündüklerini söyleyen Tuna, "İnşallah göreve geldiğimizde gençlerimiz için şöyle bir projemiz var. Ailelerimiz, yabancı dil öğrenmeleri ve bunu pratikleştirmeleri için çocuklarını yurt dışına eğitime gönderiyorlar. Biz yurt dışına gidemeyen gençlerimiz için bir 'Dil Köyü' yapma hayalimiz var. Toroslarda, çamların arasında 24 tane bungalov yayla evi yaptık. Bunun gibi bir mekan düzenleyerek 3 aylık bir program dahilinde gençlerimizi sürekli İngilizce konuşabilecekleri bir pozisyona getirmeyi planlıyoruz. Garsonundan, aşçısına kadar herkes buruda yabancı dil konuşacak, muhabbet ederek dil pratiğini geliştirecek. Aynı zamanda sebze yetiştiriciliği konusunda tarımla ilgili bir takım faaliyetleri de yapmalarına olanak sağlayacağız. Oluşturacağımız bu köyde gençlerimiz, eğlenceli aktivitelerle hem tatillerini yapacaklar hem de yabancı dil öğrenecekler. Aynı zamanda bu proje ile amacımız dövizin şehrimizde kalmasıdır" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.