MHP'nin veto ettiği Erdal Sarızeybek, İYİ Parti'ye katıldı

MHP'nin veto ettiği Erdal Sarızeybek, İYİ Parti'ye katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından aday adaylığı kabul edilmeyen Erdal Sarızeybek Akşener’in partisine katıldı. Sarızeybek’e, İYİ Partiye katılması dolayısıyla Akşener tarafından rozet takıldı.

MHP’den veto yiyen emekli Albay Erdal Sarızeybek İYİ Parti’ye katıldı.

Sarızeybek’in rozetini Meral Akşener taktı.

Erdal Sarızeybek 2015 yılında MHP’den milletvekili aday adaylığı için başvurmuş, ancak veto edilmişti.

Veto gerekçesi olarak; “Parti politikaları” gösterilmişti.

Erdal Sarızeybek parti politikalarına uygun olmadığı için adaylık dosyası kabul edilmeyerek, kendisine iade edilmişti.

 

2015 YILINDA 4 İSİM VETO EDİLMİŞTİ

 

Aday adaylık başvuruları tamamlanan MHP'de 4 isim veto edildi. Veto edilen isimler: Emekli albay Erdal Sarızeybek, yasadışı dinleme operasyonu kapsamında tutuklanan eski polis müdürü Yurt Atayün, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu.

 

Namık Kemal Zeybek adaylığını ilan etmişti.

Hakkında "Yeşil kuşak projesini ABD adına yürüttüğü" iddiaları olan Zeybek ise, daha dosyası kabul edilmeden adaylığını ilan etmişti.

Zeybek, Almanya'da katıldığı konferansta MHP'den Tunceli milletvekili aday adayı olacağını açıklamıştı. Zeybek adaylığı ile ilgili olarak da, "MHP'den hiçbir gelecek ya da bakanlık beklemeden, MHP'nin seçimi kazanamayacağı bir kenti, Tunceli'yi seçtim. Herkes biliyor MHP'nin adayı bile çıkmıyor oradan. Böyle bir yerden aday adayı olduğumu ilan ediyorum" demişti.

 

 

SARIZEYBEK BAHÇELİ'Yİ SUÇLAYARAK İYİ PARTİ'YE GİTTİ

Erdal Sarızeybek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi suçlayarak "MHP’ye üye olabilmek için Bahçeli’den icazet almak gerekiyormuş." ifadelerini kullandı.

Sarızeybek'in açıklaması şöyle:

Arkadaşlar,
Ben siyasete girip elimi taşın altına koymayı istemedim mi, sanıyorsunuz. İstedim. Hatta bunu bir vazife bildim.

Yıl 2015…
Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tehdit ve tehlikeleri tek tek ölçüp biçtim. Ve Türk varlığının, “Ne Mutlu Türk’üm” diyen Atatürk Cumhuriyeti’nin tehlikede olduğunu görüp, Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapmaya karar verdim. Kimseye bir şey sormadım, kimseye danışmadım, kimseden icazet almadım.

Çankaya MHP İlçe teşkilatına gittim, üyelik kaydını yaptırdım. Bana ‘artık MHP’ye üyesiniz’ dediler hatta beni aldılar, MHP Çankaya seçim bürosuna götürdüler, halkımıza tanıttılar.

Peki ne oldu sonra?
Seçimler bitti. Ne arayan oldu ne de soran. Merak ettim, Yargıtay siyasi parti üyelik web portalından araştırdım. Bir de baktım ki ‘Ben hiçbir partiye üye değilmişim’!
Yani?
Yani Çankaya MHP ilçe teşkilatı bizi üye yapmış ama Bahçeli yönetimindeki MHP genel merkez kabul etmemiş. Türk Milletin sahip olduğu değerler üzerinden siyaset yapan MHP’ye üye olabilmek için Bahçeli’den icazet almak gerekiyormuş.

Niye?
Mhp’yi yükselten yücelten kim? Biz!..
Bahçeli’ye o koltuğu veren, vekil yapıp maaşını ödeyen kim? Biz!..
Biz var olduğumuz için MHP var, bizim gibi yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan yürekler olduğu için Bahçeli o koltukta oturuyor.

Ama Allah büyük!..

Bugün de kimseye bir şey sormadım, kimseye danışmadım, kimseden icazet almadım. İYİ Partiye üye olmak için başvurdum. Beni içtenlikle karşıladılar. Bugün partiye davet ettiler. Üyelik kaydım yapıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener nezaket gösterdi ve rozetimi bizzat eliyle taktı.

Şimdi İYİ parti çatısı altında milletime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Bana bu imkanı tanıdığı için sayın Akşener’e şükranlarımı sunuyorum.

Sizlere bilgi vermek istedim.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!..

Erdal Sarızeybek

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.