Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adaylığında çıkmazda! 6 parti bir araya geliyor

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adaylığında çıkmazda! 6 parti bir araya geliyor

Millet İttifakı'nı genişletme çabaları sürerken 6 parti arasında da ortak adaylık krizi devam ediyor.

Ortak aday krizi yaşayan Millet İttifakı ve bileşenleri 12 Şubat Cumartesi günü bir araya gelecek. Bu kez buluşmaya 6 siyasi partinin genel başkanı katılacak.

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin genel başkanlarının katılacağı toplantı saat 19'da Ankara Ahlatlıbel Tesislerinde olacak. Toplantı basına kapalı yapılacak.

Gündem "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmaları olacak.

6 siyasi parti, KHK'lıların görevlerine iade edilmesi, HDP'nin kurtarılması, Avrupa Birliği'ne bağlılık, Türk dış politikasının Atlantik ile uyumlu hale getirilmesi ve ekonomide liberal program da ortaklaştı. Ancak ortak Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında derin fikir ayrılıkları yaşıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylık çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yanda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da aday olmak istiyor.

Daha önce Kılıçdaroğlu'dan nefsini kontrol etmesini isteyen İyi Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in İmamoğlu'nun adaylığına sıcak baktığı biliniyor. Ancak 8 Şubat günü yapılan sürpriz görüşme sonrası Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına "olur verdiği" iddia ediliyor.

Saadet Partisi ve Demokrat Parti de bu görüşe yakın bir tavır aldı. Ancak haberde Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin farklı düşündüğü belirtildi.

 

Deva Partisi lideri Ali Babacan yaptığı açıklamada, ''Bizim kararımız her ittifakın tek bir aday çıkarması.'' ifadelerini kullanmıştı:

 

'Bizim kararımız her ittifakın tek bir aday çıkarması. İsimler üzerinden yapılacak tartışmaların çok faydalı olmayacağını düşünüyoruz. Herkes kendi içinde çalışır. Ortak aday iradesi varsa kimin aklında hangi aday varsa konuşulur, geri plan diplomasisi yapılır.'

 

İSİM KONUSUNDA DA GÖRÜŞ AYRILIKLARI VAR

 

Bu arada adaylığın yanı sıra ittifakın ismi üzerinde de görüş ayrılıkları yaşandığı kaydedildi. Gelecek Partisi'nin Millet İttifakı'nın isminin değişmesini istediği ancak CHP ile İyi Parti'nin buna karşı olduğu bildirildi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in diğer partilerin Millet İttifakı'na yön verme çabalarından rahatsızlık duyduğu da kaydedildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.