Millet İttifakı'na anket şoku! Vatandaş 'Anayasa' yalanına inanmadı

Millet İttifakı'na anket şoku! Vatandaş 'Anayasa' yalanına inanmadı

Areda Survey araştırma şirketi, CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması ile ilgili bir anket yaptı.

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'ın; CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması yaptığını ileri sürmesi uzun süren tartışmaya neden oldu.

Millet İttifakı cephesinden HDP hariç iddialar yalanlanırken, gizli anayasa iddiaları hakkında vatandaşın düşünceleri öğrenilmek için anket yapıldı.

Kasım ayı Sosyometre Araştırması’nda konuyu ele alan araştırma şirketi Areda Survey, 2 bin 360 kişinin katıldığı araştırmada vatandaşların anayasa hakkında fikrini sordu.

Çıkan sonuçlara göre Türkiye’de vatandaşın yarısı, siyasetçi Ümit Özdağ’ın, CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisinin bir araya gelerek yeni bir anayasa taslağı üzerinde çalıştığı iddialarının doğru olduğunu düşünüyor.

 

CHP HDP İLE İTTİFAKA DEVAM ETSİN DİYENLER YÜZDE 35,6

 

Araştırmaya katılan CHP seçmeninin yüzde 35,6’sı, “Millet İttifakı ile HDP arasındaki ilişkinin gizlilikle devam etmesi gereklidir” dedi.

 

İYİ PARTİ HDP İLE İTTİFAK OLMASIN DİYENLER YÜZDE 69,6

 

İyi Parti seçmeninin yüzde 69,6’sı ise “Millet İttifakı ile HDP arasında gizli veya açık bir ittifak olmamalı” şeklinde düşünüyor.

 

HDP'DE İSE İTTİFAK RESMİLEŞSİN DİYENLER YÜZDE 77,3

 

HDP seçmeninin yüzde 77,3’ü “ittifak resmileşmelidir” derken, İyi Parti seçmeninin yüzde 69,6’sı “kesinlikle gizli veya açık ittifak olmamalıdır” şeklinde görüşünü ifade etti.

CHP seçmenin ise yüzde 35,6’sı ittifakın gizli ortaklık şeklinde devam etmesinin gerektiği cevabını verdi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum