Millet İttifakı’nda öküz öldü

Millet İttifakı’nda öküz öldü

Millet İttifakı’nın sona erdiği resmen açıklandı. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Millet İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinin ardından sona erdiğini kamuoyu ile paylaştı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Milletvekili ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, olası erken yerel seçim tartışmalarına ilişkin, "Biz her seçime hazırız. Doğmamış çocuğa don biçmenin bir anlamı yoktur. Önce bir getirsinler görelim” diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik ve  sosyal sorunları varken, ülkenin yeniden başka bir gündeme sokulmasının bu sorunları gözardı etmek olacağını savunan Çıray, şöyle devam etti:

"Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebileceğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebilmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir. Bizim yaptığımız iş birliği bir koalisyon değildi, bir seçim iş birliğiydi. Seçim hilelerine karşı oyların yabana gitmemesi için bir seçim iş birliği, ittifakı kurmuştuk. Bu seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim iş birliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır. İYİ Parti kendi hükmü şahsiyeti altında kendi özel siyasetini üreterek, Türk milletiyle paylaşacaktır. Erken seçimler konusunda da doğmamış çocuğa don biçmenin bir anlamı yoktur. Önce bir getirsinler görelim."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.