Millet İttifakı'nın yeni formülüne hukuk engeli

Millet İttifakı'nın yeni formülüne hukuk engeli

Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisi getirdi. Bu teklife jet yanıt Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan geldi.

Cumhurbaşkanı adayı krizinin ardından Millet İttifakı 6 liderle yeniden toplandı. Toplantı öncesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sürpriz bir ziyarette bulundu.

Akşener o görüşmede iki başkana, cumhurbaşkanı yardımcılığı formülünü önerdi. Ankara'da hareketlilik sürerken Meral Akşener'in önerisi de tartışılmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

"HUKUK DIŞI, ABES ÇÖZÜM ARAYIŞLARI..."

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, İmamoğlu ile Yavaş'ın, "cumhurbaşkanı yardımcısı olma" formülünü eleştirdi. Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez(m.127/5). Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.