'Milletin a. koyucaz' diyen Cengiz İnşaat'a 19.5 bin liralık iş için milyonlar ödenmiş

'Milletin a. koyucaz' diyen Cengiz İnşaat'a 19.5 bin liralık iş için milyonlar ödenmiş

Cengiz İnşaat tarafından yapılan Ovit Tüneli'nde yaklaşık maliyeti 19 bin 568 lira olan iş için 17 milyon lira ödendi ortaya çıktı.

Ovit Tüneli'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını inceleyen Sayıştay, Cengiz İnşaat tarafından yapılan Ovit Tüneli'nde yaklaşık maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için müteahhit firmaya 17 milyon lira ödendiğini ortaya çıkardı.

Sayıştay raporunu TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "19 bin lira için 17 milyon lira ödenmiş. Köprü ayağı 2.95 metre daha kısa yapılmış, üstelik parası tam ödenmiş. Bu nasıl vicdan? Sayın bakan, gece bu raporu okuyunca canım sıkıldı, üzüldüm. Yataktan kalkamadım" diye isyan etti.

Kuşoğlu, Ovit Tüneli'nin aydınlatması için 6 milyon yerine 21.5 milyon lira ödendiğini de söyleyip, "Bu vebaldir, günahtır" dedi. Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı bütçesinde Sayıştay iddialarına yanıt verilmemesini eleştirdi.

Sayıştay raporunda, "Sonuç olarak yaklaşık maliyette bedeli 19.568,00 TL olarak belirlenin iş kalemi için yaklaşın 17.000.000,00 TL ödeme yapılmıştır" ifadeleri yer alıyor.

 

imamoglu-006.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.