'Milletin aklıyla alay etmeyin' demişti! Ülker ürünlerine büyük zam

'Milletin aklıyla alay etmeyin' demişti! Ülker ürünlerine büyük zam

Zincir marketlerdeki fiyat artışlarına ilişkin 'Milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok' diyen Murat Ülker'in CEO'su olduğu Ülker, ürünlerine zam yaptı.

Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, aralarında Şok marketlerinin de olduğu zincir marketlere yönelik “fahiş fiyat” suçlamalarına yanıt vermiş, ''Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herhangi bir fahiş fiyat varsa (ürün) asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı.

 O dönem domates fiyatlar indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı. Artık herkes TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.

 

ZAM YAPILDI

 

Murat Ülker'in açıklamalarının üzerinden bir ay geçmesinin ardından Ülker ürünlerine zam yapıldı.

 

Zamlı yeni liste şöyle:

 

ekran-alintisi-154.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.