Milletvekili Yunanistan’a kaçtı!

Milletvekili Yunanistan’a kaçtı!

Yunanistan darbecilerin ve terör yandaşlarının kaçış noktası haline geldi. Son olarak Halkların Demokratik Partisi eski milletvekili Yunanistan’a kaçtı. İşte ayrıntılar;

PKK terör örgütü ile bağlantıları ortaya çıkan HDP’li vekillerin bazıları tutuklanıp cezaevine gönderilirken bazıları ise Avrupa’ya kaçıyor. Bu isimler arasına HDP'li eski vekil Leyla Birlik de dahil oldu. Birlik’in Yunanistan'a kaçtığı ortaya çıktı.

FETÖ'cülere kucak açan Yunanistan, terör yandaşlarının da kaçış noktası oldu. Tutuklandıktan sonra yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılan eski HDP'li Leyla Birlik Yunanistan'a kaçtı. Birlik'in iltica talebinde bulunmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

İLTİCA TALEBİNDE BULUNMAYA HAZIRLANIYORMUŞ

Eski HDP milletvekili Leyla Birlik'in, Yunanistan'dan iltica talebinde bulunmaya hazırlandığı, bunun için de gözaltında tutulduğu Dedeağaç Polis Merkezi'nden HDP yetkililerine ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. Türkiye'nin geri iade edilmeleri konusunda defalarca yaptığı girişimlere kulaklarını tıkayan Yunan yargısının son olarak darbe girişimine katılan 8 askere iltica hakkı vermesi terör yandaşlarını cesaretlendirdi.

YUNANİSTAN'A KAÇTIĞI ORTAYA ÇIKTI

HDP'nin Şırnak milletvekili olarak 25. ve 26. dönemde Meclis'te yer alan Leyla Birlik, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Van Cumhuriyet Başsavcılıkları'nca "PKK/KCK'ya üye olma", "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" ve "Terör Örgütü Adına Faaliyette Bulunma" suçlarından hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında 4 Kasım 2016'da HDP'li 13 milletvekili ile birlikte gözaltına alınmıştı. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklanan Birlik, daha sonra yurt dışına çıkma yasağı getirilerek 4 Ocak 2017'de serbest bırakılmıştı. Birlik'in, yasa dışı yollardan terör yandaşlarının kurtuluş olarak gördüğü Yunanistan'a kaçtığı ortaya çıktı.

DEDEAĞAÇ POLİS MERKEZİ'NDE GÖZALTINA TUTULUYOR

Milliyet'in haberine göre; Yunan polisi tarafında yakalanan ve Dedeağaç Polis Merkezi'nde gözaltında tutulan ve buradan Geri Gönderme Merkezi'ne gönderileceği belirtilen HDP'li eski milletvekili Leyla Birlik'in iltica talebinde bulunmaya hazırlandığı öğrenildi. Birlik'in sınır dışı edilmemek için Yunanistan ve Türkiye'deki HDP'lilerle irtibat kurmaya ve yardım istemeye çalıştığı öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.