Milletvekillerine Ankara'da özel sosyal tesis açıldı

Milletvekillerine Ankara'da özel sosyal tesis açıldı

Meclis'in milletvekilleri için yaptırdığı sosyal tesis, sessiz sedasız hizmete girdi. Daha çok eski milletvekillerine dinlenme kampı işlevi görecek olan tesis, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde Belediye'nin boşalttığı Âlâ Yaşam Merkezi'nde kuruldu. Te

5 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 29 bin metrekare alana sahip tesisi TBMM 15 yıl süreyle kiraladı. TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisi içinde, açık ve kapalı mekanda restoran, yarı olimpik tavanı açılabilen ısıtmalı kapalı yüzme havuzu, basketbol ve voleybola uygun kapalı spor salonu, fitness salonu, kapalı ve açık tenis kortu, çocuk parkı ve futbol sahası bulunuyor. Masa tenisi ve satranç salonu ile çocuk oyun alanının yanı sıra kamelyalar ve yürüyüş yolları da yer alıyor. Tesisin yeni hizmete giren restoran bölümünün ardından, diğer bölümler bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla açılacak. Tesisten milletvekilleri ve TBMM personeli yararlanacak.


Âlâ tesisinin devralınmasıyla TBMM yerleşkesinde hafta sonları açık olan tek mekan Bahçe Lokanta da kapatıldı. Lokantada son hizmet önceki gün verildi. Meclis’te askeri taburun bulunduğu dönemde Tabur Gazinosu olarak çalışan tesis, taburun lağvedilmesiyle Bahçe Lokanta’ya dönüştürülmüştü. Tabur Gazinosu iken alkollü içki servisi yapılan lokanta sivile devredilince içki servisi de kaldırılmıştı.

 
ANKARA’DAKİ TEK TESİS

Ankara Refik Belendir Sokak’taki sosyal tesisin kapatılmasından sonra başkentte milletvekillerinin zaman geçireceği tek sosyal mekan, Âlâ tesisleri olacak. Milletvekilleri için İstanbul’da daha fazla olanak bulunuyor. Vekiller, İstanbul’da Milli Saraylar’a ait saray ve kasırlardan yararlanabildikleri gibi konaklamaları için de Florya Tesisleri ile Beşiktaş’ta iki misafirhane var.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.