Milletvekillerini kiraya veren Akşener'e AK Parti'den sert tepki!

Milletvekillerini kiraya veren Akşener'e AK Parti'den sert tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni partilere istenildiği takdirde vekil vereceğini açıklaması tepkilere neden oldu.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni partilerin kendilerinden 20 milletvekili istemeleri durumunda vereceklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e AK Parti'den yanıt geldi.

Akşener, “Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?” sorusuna, “Biz böyle bir yoldan geçtiğimiz için elbette evet derim” demişti.

Akşener’in sözleri vekil kiralama tartışmasını yeniden başlattı.

CHP, Akşener’in 100 bin imza ihtiyacı duymadan Cumhurbaşkanı adayı olması İYİ Parti’ye 20 milletvekili vermişti. Akşener de Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiler için aynısını yapacağını söyledi.

Akşener’in sözlerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan yanıt geldi.

 

Ünal katıldığı bir canlı yayınında şunları söyledi:

 

'Bu, ‘kiralık vekil’ çok çirkin bir ifade farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP’den ya da İYİ Parti’den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz.'

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.