Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Elazığ’da okullar…

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Elazığ’da okullar…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremin ardından eğitime verilen aranın artık sona erdiğini söyledi ve "Yarın Elazığ'da okul zili çalacak. Velilerimiz bilsinler ki, bütün ikili eğitime geçilmiştir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Ocak günü 6.8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'da incelemede bulundu. Temasları kapsamında Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde telafi eğitimi alan öğrencilerle görüşen Bakan Selçuk, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmede bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

 

Bakan Selçuk, konuşmasında sabah saatlerinde İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin yıkıma neden olduğu ve 9 kişinin hayatını kaybettiği Van Başkale ilçesindeki gelişmelere değindi. Bakan Selçuk, deprem nedeniyle Van'ın Başkale, Saray ve Gürpınar ilçelerinde birkaç köy okulunda küçük çaplı maddi hasar meydana geldiği ifade ederek, bu okullarda kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitimi gerçekleştireceklerini söyledi.

 

OKULLARDA 65 BİN KİŞİYE HİZMET

Milli Eğitim Bakanlığı olarak ülkece derin üzüntü duyulan ve devlet millet kenetlenmesinin yürekleri ısıtan örneklerinden birini daha verilen Elazığ'a yapılan çalışmaları yerinden görmek için geldiğini ifade eden Bakan Selçuk, "Depremden etkilenen, evleri zarar gören veya bir nedenden dolayı evlerine girmek istemeyen vatandaşlarımızın dışarıda mağdur olmamaları için okul müdürleri ve yöneticilerimizi göreve çağırdık.

 

Bu kapsamda depremin ilk gününden bugüne kadar okullarımızda yaklaşık 65 bin civarında vatandaşımıza barınma hizmeti sağladık. Tahsis ettiğimiz okullar ve okulların yanı sıra spor salonları ve diğer binalarımızla beraber 265 öğrencimiz ve aileleri barınmaya devam etmektedirler. Diğer yandan öğretmenlerimiz bölgede birer toplum gönüllüsü olarak canla başla çalıştılar" dedi.

 

 

“İKİLİ EĞİTİME GEÇTİK”

Elazığ'da 33'ü okul binası 4'ü de kurum binası olmak üzere 37 binada ağır ve orta hasar oluştuğu tespit ettiklerini anlatan Bakan Selçuk, Elazığ'da okul zilinin yarın çalınacağını söyledi. Bakan Selçuk, “Hasar gören bu eğitim kurumlarımızda bölgede yaklaşık 98 okul binamızı kullanım dışı bırakma kararı aldık. Bu rakama tabii Elazığ dışında Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır’daki binalar da dahildir. Yarın Elazığ’da okul zili çalacak.

 

 

Velilerimiz, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin bilgileri dahilinde öğrencilerimizin ilişkilendirildiği bütün okullarımızda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitime geçilmiştir. Yeni okul binalarımız hazır hale gelinceye kadar hiçbir öğrencimiz sıkıntı yaşamadan eğitim öğretim devam edecektir. Hangi öğrencimiz bulunduğu konuma bağlı olarak en yakın hangi okula ilişkilendirilecektir. İl merkezinde boşaltılan 17 okulumuzdaki yaklaşık 9 bin öğrenci, ilçelerimizde boşaltılan 2 bin civarındaki öğrenci, toplam 11 bin civarındaki öğrencimiz bugün itibarıyla hangi okulda yarın sabah bulunacaklar. Bunlar belirlendi" diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.