Milli Gazete'den AK Parti'ye sert manşet

Milli Gazete'den AK Parti'ye sert manşet

Milli Gazete bugünkü manşetinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne sert çaktı. Gazete AKP'nin Filistinlilere uyguladığı zulmü gözler önüne serdi.

AKP Hükümeti İsrail hakkında atıp tutmasına rağmen iki ülke arasında ticaret rekor kırarken bu konuda bir samimiyetsizlik daha ortaya çıktı. İsrailliler vize istenmezken Filistinlilerden Türkiye'ye girişte vize isteniyor.

İşte konuyla ilgili Milli Gazetenin bugünkü manşeti;

Türkiye, İsrail vatandaşlarına vize uygulamazken,Filistin'den Türkiye'ye gelmek isteyen Filistinlilerden vize istiyor.

Son zamanlarda, vize şartlarını ağırlaştıran Türkiye, her Filistinliden Türkiye'den bir irtibat ve referans mektubu getirmesini talep ediyor. Davos'ta Şimon Peres'e "one Minute" çekip, İsraillilere vize kapısını sonuna kadar açan Türkiye'nin, Filistinlilere vizeyi sıkılaştırması, "One minute Filistinlilere mi çekildi?" sorusunu akla getiriyor.

İsrailliye buyur, Filistinliye dur!

Türk makamları, Filistinlilere daha önceden de vize uygularken, özellikle son zamanlarda Türkiye'ye gelmek isteyen Filistinlilere vizeyi hayli zorlaştırdı. İşin trajik yönü ise Türkiye İsrailliden vize istemeyip, kapıları sonuna kadar açarken İsrail her Türkiye vatandaşından vize istiyor. Hatta Mavi Marmara'da olduğu gibi skandal bir şekilde çırıl çıplak soyup arama yapıyor.

KAHREDEN TAVIR

İsrail'in Mavi Marmara'da Türk vatandaşlarını Türkiye'nin gözü önünde katletmesi, geçtiğimiz mübarek Ramazan ayında ve bayramda oruçlu iken Gazzelilerin evlerini başına yıkması ve en son olarak da bütün Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı basmasına karşın, Türkiye'den gördükleri bu vize özgürlüğü Filistinlilerin adeta kahrediyor.

Nauru, Tuvalu, Palau, Fizi Ve Filistin

Türkiye hangi ülkelerin vatandaşlarına vize uyguluyor?

Türkiye, 26 ülkenin vatandaşlarını Türk diplomatik temsilciliklerinden seyahat öncesi vize zorunluluğuna tabi tutuyor. İşte onlardan bazıları: Kamboçya, Küba, Doğu Timor, Fizi, Guyana, Kiribati, Laos, Marshall Adaları, Mikronezya Federal Devletleri, Kuzey Kore, Palau, Papua Yeni Gine, Filipinler, Samoa, Soloman Adaları, Güney Sudan, Sri Lanka, Myanmar, Surinam, Tonga, Nauru, Nepal, Tuvalu, Vanuatu, Butan. Adı sanı duyulmamış bu ülkelerin arasında maalesef Filistin de yer alıyor.

FİLİSTİNLİLER TOPRAKLARINI TERK ETMİYOR

Türkiye'nin "Filistin'den aşırı göç endişesi" ise yersiz. Çünkü Filistinliler, Suriye veya başka sıkıntılı bölgeler gibi Türkiye'ye akın akın göçmeyi düşünmüyor. Şehit olacağını bile bile Filistin'i terk etmiyorlar. Gazze ve Filistin Bölgesini terk ettikleri anda, oraların dünyanın dört bir etrafından zorla veya gönüllü olarak "Kutsal Topraklar"ı işgal etmiş Yahudilerin toprağı sayılacağını çok iyi biliyorlar. Büyük sıkıntı, ızdırap, yokluk, savaş, tank, top mermileri altında hayatı sabırla, şehadeti ise büyük bir arzu ile karşılıyorlar. Bütün dünyanın itirazlarına rağmen zoraki açılan yeni işgal yerleri ve terör devleti İsrail'in yarım asrı aşkın tarihi de bunu ispatlıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.