'Milli Piyango haram' diyen Timurtaş Hoca'nın oğlu MP'ye Müdür oldu

'Milli Piyango haram' diyen Timurtaş Hoca'nın oğlu MP'ye Müdür oldu

Milli Piyango Genel Müdürü Muammer Çolak görevden alındı. Yerine ‘Timurtaş Hoca’ olarak bilinen Timurtaş Uçar’ın oğlu Bekir Yunus Uçar atandı.

Milli Piyango Genel Müdür Muammer Çolak görevden alındı. Çolak'ın yerine şans oyunları konusunda verdiği vaazlarla tanınan vaiz Timurtaş Uçar'ın oğlu Bekir Yunus Uçar atandı.

Daha önce Binali Yıldırım’ın müşavirliğini de yürüten Yunus Uçar, Motosiklet Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunuyordu. Uçar, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı da yapmıştı.

2000 yılında hayatını kaybeden ‘Timurtaş Hoca’ olarak bilinen, Timurtaş Uçar, “Din ayrı devlet ayrı sapıklığının cezasını çekiyoruz” diyerek, bürokratların hazineyi soyduklarını iddia etmiş, “Ey parlamento, ey Genelkurmay İslam'a dönün” diye seslenmişti. Oğul Yunus Uçar da sosyal medya hesabından bu açıklamaları paylaşınca tepki almıştı.

“MİLLİ PİYANGO’DA ŞAİBELİ OLAYLAR YAŞANIYOR”

Milli Piyango son dönemde sıkça tartışma konusu oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz TBMM'ye araştırma önergesi verdi. Tarhan, “Milli Piyango'da şaibeli olaylar yaşanıyor. Liyakat ve şeffaflık yok oldu'' derken, Deniz Yavuzyılmaz ise önergesinde şu istatistiklere yer vermişti:

– Milli Piyango çekilişlerinde tam, yarım ve çeyrek olarak basılan biletlerin yüzde 7'si tam bilet olarak dağıtıldığı halde; 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında yapılan çekilişlerin büyük ikramiyeleri ortalama yüzde 37 oranında tam biletlere isabet etti.

– 23 Ocak 2019 Sayısal Loto Çekilişinin webtv üzerinden yayınlanan, çekiliş tarihi 01.01.1970 olarak gösterilirken, ikramiye kazanan numaralar olarak da 01, 10, 18, 29, 30 ve tekrar 10 sayısı gösterildi. İki aynı sayıya çıkan ikramiyenin Şans Topu çekilişine ait olduğu ortaya çıktı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.