Milyarlar FETÖ'ye böyle akmış! ABD'ye kimler para gönderdi

Milyarlar FETÖ'ye böyle akmış! ABD'ye kimler para gönderdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dolar kurunun zirveye çıktığı 13 Ağustos günü başlattığı soruşturmada yurtdışındaki 28 bin 88 hesaba para transferi yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul merkezli 40 ilde yapılan operasyonlarda 248 kişi yakalandı. Paraların gönderildiği alıcıların büyük bir çoğunluğunun ABD’de yaşayan İranlılar olduğu belirlendi.

Bugün köşesinde operasyonun detaylarını kaleme alan Sabah yazarı Dilek Güngör, kaçırılan paraların FETÖ ile irtibatlı olabileceğini ima etti.

İşte o köşe yazısı;

ABD'deki İran uyruklu kişilere muhtelif zamanlarda, küçük meblağlarla 2.5 milyar TL'ye yakın para gönderdiği tespit edilen 417 şüpheliyle ilgili başlatılan operasyonun detayları yavaş yavaş netleşiyor. Hem gözaltına alınan 267 kişinin İstanbul Emniyeti'ndeki sorgu ifadelerine hem de MASAK raporuna göz gezdirince, "bu işin altında başka bir iş var" dememek elde değil...

Mesela, 417 şüphelinin 267'si Türk. Hepsi de birbiriyle bağlantılı kişiler. Henüz yakalanamayanların büyük bölümü ise yabancı...

Onlar 267 kişiye farklı farklı bankalarda hesap açtırıp, bu hesaplar üzerinden ABD'ye para transferi yaptıran, işlemler karşılığında da hesabı açan kişiye komisyon veren yöneticiler...

Paralar, MASAK denetiminden kaçırılmak için bavulla veya kargoyla Türkiye'ye sokuluyor.

İllegal yöntemlerle getirilen paranın ABD'ye transferi için Türkiye'nin çeşitli illerinden isimler bulunuyor. Bu kişilerden vekaletler alınıyor.

Bankada hesap açıp para transferini gerçekleştiren kişiler arasında ev hanımları, işçiler, öğrenciler göze çarpıyor. Hatta farklı zaman aralıklarında 200 bin dolar para transferi gerçekleştiren öğrenciler var. Bu para transferini gerçekleştiren kişilerin hesaplarına işlem karşılığında 500-1.000- 1.500 TL komisyon yatırılıyor.

Bilgiler geldikçe, Bank Asya'ya el konulma sürecinde yaşananları hatırladım.

Hatırlarsınız, o dönemde bankanın kapısından dahi geçmemiş onbinlerce kişiye (ağırlıklı ev hanımı ve öğrenci) hesaplar açtırılmıştı. FETÖ aklı sıra 17-25 Aralık'taki hükümeti devirme operasyonu sonrasında açılan hesaplarla 'mağdur edebiyatı' yapacaktı. Bankaya el konulduğunda 'ev hanımının parasına el konuldu' diye feveran edecekti.

Kara para operasyonunun FETÖ ile bağlantısı var mı bilemiyorum. Yakında anlarız. Ama bildiğim tek bir şey var. Önümüzdeki günlerde bu iş daha çok su kaldıracak...

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.