Milyarlarca dolar serveti olan Menzil, sosyal medya takipçilerinden para toplamaya başladı

Milyarlarca dolar serveti olan Menzil, sosyal medya takipçilerinden para toplamaya başladı

Türkiye'nin en köklü ve en zengin cemaati olan Menzil Cemaati, Instagram hesabının abonelik sistemi ile takipçilerden para toplamaya başladı.

Kamuoyunda Gavs-ı Sani Şeyh Abdülbaki Elhüseyni olarak bilinen Menzil Cemaati şeyhi Abdulbaki Erol 12 Temmuz 2023'te hayatını kaybetti.

Türkiye’nin en büyük dinsel yapılanmalarının başında gelen, holdingleşen cemaatin şeyhi Erol'un ölümünün ardından cemaat adeta birbirine girdi.

Önce yeni şeyh kim olacak tartışmaları baş gösterdi, ardından da 3 oğlu arasında miras kavgası çıktı.

Abdulbaki Erol'un ölümünün ardından cemaati üçe bölen oğulları kendi aralarındaki miras kavgasıyla cemaatin maddi kaynaklarını da sorgulatır oldu.

Ölen şeyhin milyonluk araçlara binmesi uzun yıllardır gündem olmuş, şatafatlı lüks yaşamlarının kaynağı ise asla bilinmemişti.

Abdulbaki Erol öldükten sonra cemaati üç koldan "eş şeyhlik" denilen bir sistem ile yöneten oğulları da aynı şatafatlı yaşamı sürdürmeye başladılar.

Oğullardan Muhammed Saki ise hem sosyal medyada hem de Adıyaman'daki Menzil Köyü'nde kardeşlerine göre biraz daha fazla ön plana çıkıyor.

 

MİRAS KAVGALARI GÜNDEM OLMUŞTU

 

Geçtiğimiz günlerde kardeşler arasında yaşanan miras çekişmesi nedeniyle Muhammed Fettah ve Muhammed Mübarek kardeşler, diğer kardeşleri Muhammed Saki'ye karşı bir olmuş ve Saki'nin müritlerini Menzil'den kovmuştular. Hatta bununla yetinmeyen kardeşler Muhammed Saki umredeyken abilerine ait olan posterleri de cami içerisinden kaldırmışlardı.

Menzil'de günler bu kadar hararetli tartışmalarla devam ederken, kardeşler ölen şeyh babalarının mirası konusunda da yetinemediler ve kendilerine yeni gelir kapıları bulmaya başladılar.

 

TAKİPÇİLERİNDEN PARA TOPLAMAYA BAŞLADI

 

Geçtiğimiz günlerde Menzil'in diğer şeyhi Muhammed Mübarek'in Belçika ve Danimarka ziyaretinden görüntüler sosyal medyada gündem olmuş ve cemaatin Avrupa'da geniş bir örgütlenme ağı olduğu ve tarikata oluk oluk para aktığı iddia edilmişti. Hatta aynı günlerde Menzil'ci sunucu Derdar Tuncer'in de de Menzil için para topladığı görüntüler ortaya çıkmıştı.

Bugün de Menzil'in diğer şeyhi Muhammed Saki'nin sosyal medya danışmanlarından birine ait olan Instagram hesabının abonelik sistemi ile takipçilerden para topladığı ortaya çıktı.

 

asdfgthukilop.JPG

 

Saki'nin çok yakınında olan bu isim, Saki için özel olarak hazırlanan videoları, fotoğraf kolajlarını ve Saki'nin özel konuşmalarını bu Instagram grubunda abonelere özel olarak paylaşıyor.

Grup aboneliği aylık olarak 22,99 TL talep ediyor.

 

Türkiye'de yerleşmediği kurum kalmayan, cemaat olmanın ötesinde artık holdingleşen Menzil Cemaati'nin müritlerinden sürekli olarak para talep etmesi ise oldukça çelişkili.

Müritlerine sürekli olarak fakir yaşamanın peygamber geleneği olduğunu dikte eden ancak kendileri şato gibi evlerde yaşayan, 15-20 milyonluk araçlara binen, umreyi bile VİP yapan Menzil yöneticileri söz konusu kendileri olunca maalesef paraya doymuyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.