Milyonlarca emekli bunu bekliyor! 344 TL ek gelir ve aile yardımı

Milyonlarca emekli bunu bekliyor! 344 TL ek gelir ve aile yardımı

Milyonlarca emekli, Memur-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği tarafından gündeme taşınan emekliye aile yardımı talebi büyük heyecan yarattı.

Yeni talep onaylanması halinde emekliler, aylık 344 lira ek gelire kavuşacak. Peki bu talepler hayata geçerse emeklinin ek gelir ile birlikte güncel emekli maaşları ne kadar olur? İşte milyonlarca emeklinin merakla beklediği haberin detayları…

Yaklaşık 12.3 milyon emekli promosyon ve bayram ikramiyesi ile ek gelir sahibi olurken, bunlara bir yenisi daha eklenmesi gündemde.

Memur-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği, "Emeklilere aile yardımı ödensin" çağrısında bulundu. Talepler hayata geçmesi halinde emekliler için çalışmayan eş ile çocukları için her ay aile yardımı ödenecek.

Aile yardımı, halen yalnızca memurlara yapılan bir ödeme. Memurlara çalışmayan eş için aylık 278,69 lira, 0-6 yaş çocuk için 65,30 lira, 6 yaş üstü çocuk için ise 32,65 lira ödeniyor.

Bu ödemeler memur maaş katsayısı yükseldikçe artıyor ve bir sonraki artış da Temmuz'da gerçekleşecek.

Memur- Sen, gerek bu ay toplanacak Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına gerekse Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine aile yardımının emeklilikte de sürmesi talebini gündeme taşıması bekleniyor.

EMEKLİYE ÜÇÜNCÜ EK GELİR

Türkiye Emekliler Derneği geçtiğimiz günlerde, "Kamu çalışanlarına ödenen aile yarımı, tüm emeklilere de aile yardımı desteği olarak getirilsin" çağrısı yapmıştı.

Eğer bu talepler hayata geçmesi halinde, emekliler üçüncü bir ek gelire kavuşacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 343,99 lira ek ödeme alabilecek.

Ayrıca emeklilere verilen bayram ikramiyesinin de memurlara ödenmesi de gündemde. Memur-Sen, kamu görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramları öncesi en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında ikramiye talep ediyor. Talep kabul edilirse, memurlar yılda 2 bin 481 lira 34 kuruş ikramiye alabilecek.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.