Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yarın Başlıyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yarın Başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yarın yapacak. Toplantıda bir ilk gerçekleşecek.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yarın yapacak. Bu yıl bir ilk daha yaşanacak ve toplantıda asgari ücretle geçinen bir işçi de yer alacak.

Yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak  üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonda, bu yıl ilk kez asgari  ücretle geçinen bir işçi de yer alacak. Bu kişi, Yalova Üniversitesinde  güvenlik görevlisi olarak çalışan Güvenlik-İş Sendikası üyesi kadın bir işçi  olacak.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç yaptığı açıklamada "İşverenlerimizin maliyeti,  ekim ayından itibaren asgari ücret desteğinin kalkmasıyla yüzde 5 arttı. 2019  yılı için bu desteğin artırılarak uygulanmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte  toplu iş sözleşmesi uygulanan iş yerleri için SGK işveren teşviklerinin  artırılarak sürdürülmesini istiyoruz" dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi  Irgat da konuya dair "Yeni asgari ücrette, bu yıl gerçekleşen enflasyon oranı dikkate  alınmalı. Bunun yanına ülkenin büyümesi ve gelişmesi de göz önünde bulundurularak  refah payı da eklenmeli" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.