Milyonları ilgilendiren o karar netleşiyor! İşte Asgari ücret için en düşük tahmin

Milyonları ilgilendiren o karar netleşiyor! İşte Asgari ücret için en düşük tahmin

Milyonlar gözü maaş zammında. Yarın Meclis'in açılmasıyla birlikte öncelikli gündemlerden birisi de emekli zammı ve asgari ücret. İşte en düşük emekli maaşı ve asgari ücret için tahminler...

Milyonlarca emekli maaş zammı bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi sorusuna, "çalışmalarımız devam ediyor" diye karşılık vermişti. Peki maaş zammı çalışmalarında son durum ne?

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

 

Milliyet'te yer alan habere göre Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı:

 

“1 Ekim itibarıyla Meclis açılacak. Meclis’in açılmasıyla beraber hem ekonomiye dair hem siyasete dair alınması gereken kararlar var. Bu kapsamda emekliye dönük bir ara zam çalışması yapılamasıyla birlikte bu karar Meclis’e alınacaktır.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA 10 BİN TL BEKLENTİSİ

 

"Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır."

 

ASGARİ ÜCRET İÇİN YIL SONU BEKLENTİSİ NEDİR?

 

Muhammet Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan memura yüzde 50’ye yakın artış yapılacağını açıklamıştı. Burada toplu sözleşme zammı artı enflasyon kapsamında bir artış yapılacağı için yüzde 50’ye yakın tahminde bulunuldu. Bu aslında enflasyon farkı ile oluşacak zamdır. Ben en az yüzde 40-45'lik artış yapılacağını düşünüyorum. Minimum 15 bin TL’den başlayacak bir asgari ücrete işaret ediyor."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.