Mimar Sinan beyaz perdede

Mimar Sinan beyaz perdede

Dünyanın en büyük yapı sanatçıları gösterilen Mimar Sinan’ın hayatı belgesele çekildi. Belgeselde geleceğin jön adayları arasında gösterilen Erkan Çelik, 'Mimarların Piri: Sinan' belgeselinde Mimar Sinan'ın gençlik yıllarını canlandırdı

Savaş Bozkaya’nın üstlendiği 60 dakikalık belgeselde, Mimar Sinan’ın gençlik yıllarını canlandıran Çelik, ‘’Türk tarihi açısından çok büyük bir öneme sahip olan Mimar Sinan gibi bir dehayı canlandırdığım için çok mutluyum’’ dedi. Mimar Sinan’ın yaşlılık dönemini ise usta oyuncu Coşkun Çetinalp, Sai Mustafa Çelebi’yi ise genç oyuncu Abdülkerim Aydemir canlandırdı.

 

Çekimleri Mimar Sinan'ın doğum yeri olan Kayseri Ağırnas ile İstanbul ve Edirne'de gerçekleşen belgeselin yönetmenliğini Mesut Gengeç, genel koordinatörlüğünü ise Bülent Günal yaptı. Mimar Sinan'ın Sai Mustafa Çelebi'ye yazdırdığı ve hayatının bir bölümünü anlattığı 'Tezkiretü'l Bünyan' kitabından yola çıkılarak çekilen belgesel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği GENÇDES programı tarafından destekleniyor.

Siyasetcafe.com

 

1509623413_erkan___elik1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.