'Mimarlık eğitimi almadım' diyen İlahiyatçı Muhittin Kapanşahin, Mimarlık Fakültesine dekan oldu

'Mimarlık eğitimi almadım' diyen İlahiyatçı Muhittin Kapanşahin, Mimarlık Fakültesine dekan oldu

Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesine 'Dekan' olarak atanan İlahiyat Fakültesi mezunu Muhittin Kapanşahin, 'Yani ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim.' açıklaması yaptı.

Maraş merkezli iki deprem 10 ilde binlerce binanın ağır hasar almasına ya da yıkılmasına yol açtı, bugün itibariyle ölü sayısı 40 bine yaklaştı. Görevlere atamalarda liyakat, bilimsel kriterlere göre hareket etmenin önemi bir kez daha ortaya çıkarken, deprem sonrası yapılan bir atama tepkilere neden oldu.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na, İlahiyat mezunu Prof. Muhittin Kapanşahin atandı. Kapanşahin, geçen hafta rektör Refik Polat'ın onayıyla dekanlık görevine başladı.

 

YÜKSEK LİSANSINI İSLAM TARİHİ ÜZERİNE YAPTI

 

1995 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Kapanşahin, yüksek lisansı ve doktorasına aynı üniversitede İslam Tarihi üzerine yaptı. Geçen yıl da Erciyes'ten Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne Öğretim Görevlisi olarak atandı.

 

'BEN MİMARLIK EĞİTİMİ ALMIŞ VE MİMAR GİBİ BİR BİLGİYE SAHİP BİR KİŞİ DEĞİLİM'

 

Gelen eleştiriler üzerine açıklama yapan Mimarlık Fakültesi Dekanı Kapanşahin, şunları söyledi:

 

"Basına da konu olan dekanlığımızla ilgili şunu ifade etmek isterim. Öncelikle dekanları Yüksek Öğretim Kurumu atamakta, teklifi rektörler yapmakta. Yani rektör, üç öğretim üyesi teklif eder ve bu üç öğretim üyesinden birini YÖK dekan olarak atar. 31 Ocak tarihi ile bize tebliğ edildi buraya atandığımız. Tabi ben tarihe olan merakım dolayısıyla İlahiyat Fakültesi sonrasında çalışma alanımı tarih üzerine yaptım. Yani bu noktada mimari ve şehircilik benim üzerinde kalem oynattığım, söz söylediğim, ders verdiğim bir alan. Ama şunu diyemem; Yani ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim, böyle bir iddia da bulunamam. Fakat dediğim gibi mimari de, bilim tarihi de, şehir tarihi de İslam medeniyetinin ayrılmaz bir unsuru olduğundan dolayı bu konuda derslerimle ilgili olarak yakın bir ilişki içerisinde olduğumu ifade edebilirim."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.