MİT kumpası iddianamesi kabul edildi! 15 sanığa yakalama kararı

MİT kumpası iddianamesi kabul edildi! 15 sanığa yakalama kararı

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki "MİT kumpasına" ilişkin hazırlanan 14'ü tutuklu 34 sanıklı iddianame kabul edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede arasında firari FETÖ elebaşı Gülen'in de olduğu 15 sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama çıkardı.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN DE SANIKLAR ARASINDA 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında olduğu 34 sanık hakkında 'silahlı terör örgütü kurarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek', 'siyasal ve askeri casusluk amacıyla gizli bilgileri ele geçirme ve kullanmak' suçlarından ceza istenen iddianamede geçtiğimiz ay tamamlanmıştı.

FETÖ’NÜN HÜKÜMETİ YIKMAYA YÖNELİK İLK TEŞEBBÜSÜ

İddianamede 15 Temmuz darbe kalkışmasına kadar geçen süreçte, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının aslında FETÖ’nün hükümeti yıkmaya yönelik ilk teşebbüsü olduğu tespiti yapılmıştı.

İddianamede ayrıca MİT kumpasıyla ilgili şu tespitler yapılmıştı:

-Türkiye’nin çözüm sürecinde yürüttüğü politikalardan dolayı MİT’i, PKK/KCK ile ilişki içindeymiş gibi hedef gösterdiler. MİT görevlileri ifadeye çağrıldı, evlerinde arama yapıldı, haklarında yakalama çıkarıldı.

-Bu işlemler o tarihte başbakan olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ameliyat olacağı güne denk getirilerek, bu şekilde kurgulandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.