Mit ve Emniyetin çok gizli cemaat buluşmaası

Mit ve Emniyetin çok gizli cemaat buluşmaası

'Parelel devlet' soruşturmasını yürüten savcılar, MİT ve Emniyet yetkilileriyle Ankara Adliyesi'nde bir araya geldi. Kritik zirvede bilgiler masaya yatırıldı, harekat planı çizildi

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından başlatılan “paralel devlet” soruşturmaları sürerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda çok kritik bir toplantının gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Gizli toplantıya, paralel devlet iddialarını soruşturan başsavcı vekilleri, savcılar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve KOM Daireleri yetkilileri katıldı. Toplantıda, önümüzdeki günlerde operasyona dönüştürülmesi beklenen soruşturmanın yol haritasının oluşturulduğu öğrenildi.

 

Soruşturmalar sürüyor
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, Başbakan Erdoğan'ın ofisinde ve makam odasında bulunan böcek, 17 ve 25 Aralık operasyonları sürecinde twitter ve youtube'a yüklenen ses kayıtları, TİB'in çatısına konulan çanak antenle uydu üzerinden kişisel verilerin ele geçirilerek yurtdışına casusluk yapıldığı, emniyet ve yargı içinde, “paralel devlet” iddialarıyla başlatılan bu soruşturmalar sürüyor.
 
Operasyona dönüşebilir
 
Başbakan Erdoğan'ın, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in iadesinin isteneceğini açıklamasının ardından Gülen hakkında, “örgüt kurmak ve hükümete karşı suç işlemek” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı açığa çıkmıştı. Gülen soruşturması Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu'nca yürütülüyor.
 
Ankara'da gizli toplantı
 
Bu soruşturmalar sürerken, geçtiğimiz günlerde Ankara Adliyesi'nde gizli bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya başsavcıvekilleri, savcılar ile MİT ve Emniyet İstihbarat, Terörle Mücadele ve KOM Daireleri'nde çalışan yetkililer katıldı. Her birim paralel devlet iddiaları çerçevesinde kendi alanında çalışmalar yürütüyor. MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi , “yurtdışına casusluk yapıldığı” yönündeki iddiaları araştırıyor.. Terörle Mücadele Dairesi “silahsız terör örgütü kurulduğu” iddialarını mercek altına aldı.. KOM Dairesi ise paralel devlet iddialarının, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” bölümüyle ilgili faaliyet yürütüyor.
 
Sır gibi saklanan bilgiler
 
Birimler toplantıda, elde ettikleri bilgi ve belgeleri masaya yatırdı, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Olası hatalara karşı kendi sorumluluk alanları dışında elde ettikleri verileri karşılaştırdı. Ayrıca bilgi vermek isteyen kişilerin ifadelerine de başvuruldu. Bu birimlerle ilişkiye geçen kişilerin kimliklerinin sır gibi saklandığı, ifade alma işlemlerinin de büyük gizlilik içinde yürütüldüğü belirtiliyor.
 
Soruşturma her an operasyona dönüşebilir
 
Zirvede soruşturmasının yol haritasının oluşturulduğu öğrenildi. Masaya yatırılan belge ve bilgiler ışığında, “paralel devlet” soruşturmasının her an operasyona dönüştürülebileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.