MİT'ten büyük operasyon: Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

MİT'ten büyük operasyon: Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

MİT’in Irak/Mangeş Köyü kırsalında gerçekleştirdiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Irak/Mangeş Köyü kırsalında gerçekleştirdiği operasyonda terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Selahattin Dede ve beraberindeki üç örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

İlk adımından itibaren takip edildi

 

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, gri kategoride aranan Zagros Selahattin Dede ve beraberindeki örgüt mensuplarının Suriye'den Irak'a intikal edeceği istihbaratını alması üzerine, Selahattin Dede Suriye'de takibe alındı. Sahadaki ajanlar vasıtasıyla takibi derinleştiren MİT, Selahattin Dede ve beraberindeki grubun Pençe-Şimşek operasyonunu gerçekleştiren askerlerimize yönelik eylem gerçekleştirmek amacıyla 19.05.2021'de Suriye'den ayrıldıklarını belirledi.

ll-003.JPG

Suriye'den Irak'a intikalleri adım adım izlenen grubun yanlarında çok sayıda silah ve patlayıcı mühimmat taşıdıklarının tespit edilmesi üzerine operasyon kararı alındı.

Yüklü miktarda patlayıcı nedeniyle hassas takip sürdürüldü

 

Yanlarında yüklü miktarda patlayıcı mühimmat bulunması sebebiyle Selahattin Dede ve beraberindeki grup, sivillere zarar vermemeleri için saha ajanları vasıtasıyla dikkatle takip edildi. Terörist grubun, sivil yerleşim bölgelerinden uzaklaşarak kırsal alana intikalinin ardından gerçekleştirilen operasyonla, Selahattin Dede ve beraberindeki üç örgüt mensubu etkisiz hale getirildi ve terörist grubun yanlarında taşıdığı yüklü miktarda patlayıcı infilak etti.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.