Modern kölelik'ten 150 milyar dolar kazanç

Modern kölelik'ten 150 milyar dolar kazanç

Uluslararası Çalışma Örgütü ILO'nun son raporu acı bir gerçeği ortaya koydu. Rapora göre zorla çalıştırılan işçiler sayesinde dünyada 150 milyar dolar yasadışı kar elde ediliyor. Kar kadar zorla çalıştırılanların sayısı da 21 milyon gibi bir rakamla ürküt

Uluslararası Çalışma Örgütü ILO'nun son raporunda ortaya çıkan veriler, örgütü bile şaşırttı. Rapora göre, dünya genelinde 21 milyon insan zorla çalıştırılıyor.

 

Bu rakamın üçte ikisi seks endüstrisinde, geri kalanları ev içi işçilik, tarım, inşaat ve madencilikte çalışıyor.

 

Zorla çalıştırılan işçiler sayesinde elde edilen yasadışı kar miktarı da dudak uçaklatan cinsten. Tam 150 milyar dolar yani yaklaşık 315 milyar Türk lirası.

ILO bu rakamın tahmin edilenin çok üzerinde çıktığını belirtti. Bu konuda en mağdur olanların da göçmenler olduğu belirtildi.

Rapora göre zorla çalıştırılan işçiler sayesinde elde edilen kar çalışanların cebine gitmiyor ya da kârdan vergi ödenmiyor.

Örgütün Genel Direktörü Guy Ryder'a göre rapor, modern köleliğin yeni bir evreye girdiğini gösteriyor.

Hükümetlere sorunun temeliyle mücadele etme çağırısı yapan Uluslararası Çalışma Örgütü, bunun için yoksulluk, iş fırsatları ve eğitim eksikliği gibi konularda adım atılması gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.