Moskova’dan kritik mesaj: İzin vermeyeceğiz

Moskova’dan kritik mesaj: İzin vermeyeceğiz

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Moskova'nın kimsenin Rus-Türk ilişkilerine nifak sokmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında konuşan Vasiliy Nebenzya, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki son gelişmeler ışığında Türkiye ile yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Rusya’nın İdlib’deki çatışmaların sona ermesi ve gerilimin azaltılması için Türkiye’yle iş birliğine devam edeceğini belirten Nebenzya, iki ülkenin liderleri, dışişleri bakanları, siyasi ve askeri kurumlarının sürekli iletişim halinde olduğunun altını çizdi.

Sputnik’in aktardığına göre, Moskova’nın kimsenin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere nifak sokmasına izin vermeyeceğini kaydeden Nebenzya, bu hususun Türkiye ve İran’la siyasi süreci teşvik ettikleri ASTANA formatındaki iş birliği için de geçerli olduğunu vurguladı.

ABD’DEN GELEN MESAJLAR
İdlib’te Türk askerlerinin şehit olmasının ardından gerilimin yükselmesiyle ABD’den üst üste açıklamalar gelmiş ve Ankara’ya yönelik “Putin’e güvenilmeyeceğini söylemiştik” mesajları verilmişti. Türkiye-Rusya ve İran arasında yürüyen Astana ve Soçi sürecini hedef alan ABD, İdlib’te Türkiye-Suriye arasındaki çatışmayı körükleyecek bir dil geliştirmişti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.