Mossad, Türkiye'de Hamas yöneticilerine suikast mı yapacak?

Mossad, Türkiye'de Hamas yöneticilerine suikast mı yapacak?

İsrail istihbarat örgütü Mossad’ın Türkiye’deki Hamas yöneticilerine suikast hazırlığı yaptığı iddialarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da düzenlenen Zirve dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, İsrail istihbarat örgütü Mossad’ın aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı ülkelerde Hamas yöneticilerine suikast hazırlığı yaptığı haberlerine ilişkin iddialara tepki gösterdi.

Erdoğan, "Bunun faturasını çok ama çok ağır öderler" dedi. 

Erdoğan'a 'Amerikan WSJ gazetesinde bir haber yer aldı. Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik İsrail'in suikast planları olduğu ifade edildi. Filistin dışındaki ülkeler arasında Türkiye'de sayılıyor. İsrail'in İç İstihbarat Direktörü de benzer bir ifade kullanmıştı. Böyle bir planının gündeme getirilmesindeki amaç sizce ne olabilir?' sorusu yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan soruya 'Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye'yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler. Şu anda Gazze'yi havadan, denizden, karadan kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu, alabildiler mi? Almadılar. Türkiye'ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar. Böyle bir işe kalkışanlar bunun sonuçlarının son derece ciddi olabileceğini unutmamalıdır. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur.' şeklinde yanıt verdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.