MSB'den 'Hâr-ı Bülbül' vurgulu Şuşa kutlaması!

MSB'den 'Hâr-ı Bülbül' vurgulu Şuşa kutlaması!

Azerbaycan'ın Şuşa zaferinin ardından Millî Savunma Bakanlığı da bir kutlama mesajı yayınladı. MSB kutlama mesajında sadece Şuşa bölgesinde yetişen Hâr-ı Bülbül çiçeğine de vurgu yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını bir bir almaya devam ediyor.

Bölgenin kalbi olarak bilinen Şuşa'nın işgalden kurtarıldığını müjdeleyen Aliyev, "8 Kasım 2020 Azerbaycan tarihinde ebedi olarak yaşayacak. Bu bizim şanlı zaferimizin günüdür. Ermeni vandallarının dağıttığı Şuşa'da artık Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak." diyerek Şuşa'nın alındığını müjdeledi.

 

MSB'DEN "HÂR-I BÜLBÜL" VURGULU KUTLAMA MESAJI

 

Azerbaycan'ın bu zaferinin ardından Millî Savunma Bakanlığı da bir kutlama mesajı yayınladı.

MSB kutlama mesajında sadece Dağlık Karabağ'ın Şuşa bölgesinde yetişen Hâr-ı Bülbül çiçeğine de vurgu yaptı.

 

İşte MSB'nin o mesajı:

 

'Kahraman Azerbaycan Ordusu, kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı. Tebrik ediyoruz. Azerbaycan Türkü kardeşlerimiz 28 yıl sonra Şuşa’daki meşhur Hâr-ı Bülbül çiçeğinin açışını izleyecekler, kokusuna doyacaklar. Ne mutlu onlara.'

 

"HAR-I BÜLBÜL" ÇİÇEĞİ NEDİR VE NEREDE YETİŞTİRİLİR?

 

'Hâr-ı Bülbül' çiçeği Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine özgü çiçekli bir bitkidir. Şuşa'nın 'resmi çiçeği' olarak kabul edilmektedir. Sadece Dağlık Karabağ'ın Şuşa bölgesinde yetişir.

Çiçeğin şekli bir bülbülü andırır, dolayısıyla adı: Azerbaycan Türkçesinde 'de "Har" "diken" ve "bülbül" anlamına gelir. Çiçeğe yakından bakarsanız, üç farklı yöne yayılan üç yaprağın farkına varabilirsiniz. İkisi kanat, üçüncüsü ise gagalı kuş başı şeklindedir.

 

tjpmzgapyzzx.jpg

 

'Hâr-ı Bülbül' çok kırılgan bir çiçektir. Hızla kaybolur ve kokusunu asla paylaşmaz. Mütevazı bir yüksekliğe ve muhteşem bir duruşa sahip görkemli bir çiçektir. Pek çok efsaneye ve halk masalına konu olmuştur.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.