MSB’den o iddialara açıklama geldi: 400 öğrenciye korona bulaştı mı?

MSB’den o iddialara açıklama geldi: 400 öğrenciye korona bulaştı mı?

Milli Savunma Bakanlığı, 14 Haziran'da yapılan Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nda 400 öğrenciye virüs bulaştığına ilişkin iddialara yanıt verdi.

Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nda 400 öğrenciye virüs bulaştığına ilişkin iddiaları yalanlandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, “Bazı yayın organlarında 14 Haziran 2020 tarihinde icra edilen Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nda 400 öğrenciye virüs bulaştığına ilişkin iddialar yer almaktadır. Konuya ilişkin olarak Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri ile yapılan koordinede medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı, sadece Kocaeli ilinde COVID-19 hastası bir öğrencinin sınava girdiğinin tespit edildiği, akabinde aynı sınıfta sınava giren 12 öğrenci ve 4 gözetmene test yapıldığı ve tamamının sonuçlarının negatif çıktığı öğrenilmiştir” denildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği geçtiğimiz pazar günü yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına katılan 451 bin 272 adayın 400’üne koronavirüs bulaştığı iddia edilmişti. Dr. Serdar Savaş’ın iddiası sonrasında, zaten bir süredir devam eden ‘LGS – YKS ertelensin’ tartışması yeniden alevlendi.

400 öğrencinin karantinaya alındığını iddia eden Savaş, “400 öğrencinin virüs kapması bunun 5 katı kadar insanın hasta olduğunu gösterir. Demekki 2400 öğrenciyi şu anda biz hasta ettik. Bu 2 bin 400 öğrenci de şu sırada bu hastalığı başkalarına da yayıyorlar. Bir 5 bin de buradan gelir” diye konuşmuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.