MSB'den tezkere açıklaması! 'Amaç, terörle mücadeledeki kararlılığımızı göstermek'

MSB'den tezkere açıklaması! 'Amaç, terörle mücadeledeki kararlılığımızı göstermek'

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak'a yönelik sınır ötesi operasyon yapılması için uzatılan tezkere ile ilgili açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Suriye ve Irak'a yönelik sınır ötesi operasyon yapılması için 2 süreyle uzatılan tezkere ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada "mücadeledeki kararlılığımızın dosta, düşmana gösterilmesi için bu şekilde çıkarıldı.” ifadeleri yer aldı.

 

MSB kaynaklarının açıklamasından satır başları şöyle:

 

"Ekim ayında Suriye harekat bölgelerinde, DEAŞ terör örgütü mensupları dahil olmak üzere 169 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

(Kamışlı’ya Rus uçaklarının konuşlandığı iddiası) Sosyal medyada dolaşan bazı görüntüler var. Bu görüntüler sadece o gün için gerçekleştirilen bir faaliyete yönelik. Bir uçağın iniş yapıp daha sonra ayrılmasına ilişkin. Herhangi bir konuşlanma söz konusu değil.

(Suriye tezkeresi) Buradaki mücadele bir süreklilik gerektiriyor. Bu sürekliliğin, devamlılığın sağlanması için süre iki yıl olarak belirlendi. Aynı zamanda mücadeledeki kararlılığımızın dosta, düşmana gösterilmesi için bu şekilde çıkarıldı.

(Suriye sınırına takviye görüntüleri) Halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini için ihtiyaç olan yer ve zamanda gerekenler yapıldı, yapılır. Dönem dönem bu bölgelerde teröristlerin saldırı ve sızma girişimleri oluyor. Buna karşı da her türlü tedbir şu anda alınıyor. Bu kapsamda da TSK, nerede ihtiyaç varsa oraya birlik kaydırmak suretiyle gerekli tedbirleri alıyor.

(F-35 konusunda heyetler arası toplantı) İlk toplantı yapıldı. Her iki taraf bakış açılarını ve kendi pozisyonlarını ortaya koydular. Birkaç ay içinde de ikinci toplantının Washington’da yapılması planlanıyor.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.