MTP Lideri Ahmet Yılmaz'dan Erdoğan'a Sert Çıkış: 'DEM İttifakı Maskesi Düştü!'

MTP Lideri Ahmet Yılmaz'dan Erdoğan'a Sert Çıkış: 'DEM İttifakı Maskesi Düştü!'

MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, Erdoğan’ın DEM Parti ittifakını sert sözlerle eleştirdi: “Dolmabahçe’de PKK’lılarla çay içiliyordu, bu ittifak sürpriz değil!”

Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın DEM Parti ile ittifak açıklamasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı paylaşımlarla gündeme oturan Yılmaz, bu ittifakın yeni olmadığını ve geçmişte de benzer iş birliklerinin yaşandığını iddia etti.

“DOLMABAHÇE’DE PKK’LILARLA ÇAY İÇİLİYORDU”

Yılmaz, Erdoğan’ın geçmişteki “Çözüm Süreci” döneminde DEM Parti’nin öncülleriyle iş birliği yaptığını savundu.

“AK Parti Genel Başkanı’nın DEM’lilerle arka planda iş tuttuğu herkesin malumu. Dolmabahçe’de benimle çay içmiyordu, PKK’lılarla çay içiyordu,” diyen MTP Lideri, bu ilişkinin resmiyet kazandığını ve kendileri için sürpriz olmadığını vurguladı.

DEM PARTİ’NİN TEMSİL İDDİASINA ELEŞTİRİ

Yılmaz, DEM Parti’nin tüm Kürtleri temsil ettiği iddiasına da sert çıktı.

“Kendimi Türk milliyetçisi olarak tanımlarım, ancak tüm Türkler adına konuşmam. Haddimi bilirim. DEM Parti ise tüm Kürtleri temsil etmediği halde hadsizlik yapıyor,” diyen Yılmaz, Kürt seçmenlerin büyük bir kısmının DEM Parti’den rahatsız olduğunu belirtti.

İstatistiklere de değinen MTP Lideri, “DEM Parti, HDP ve PKK’nın toplam oy oranı %8-9 civarında. Bunun yalnızca %5-6’sı Kürt seçmenlerden geliyor, geri kalan %2-3 ise radikal sol oylar,” açıklamasını yaptı.

KÜRT VATANDAŞLARA TARİHİ ÇAĞRI

Kürt vatandaşlara seslenen Yılmaz, önemli bir karar aşamasında olduklarını ifade etti:

“Kürtler, ya PKK ve DEM’in peşinden giderek Ortadoğu’nun bataklığına saplanacak ya da medeni dünyanın bir parçası olacak. Çocuklarınızın cahil kalmasını, din tüccarlarının elinde maraba olmasını ya da terör elemanı olmasını istemiyorsanız, aklınızı başınıza alın. Ortadoğu, binlerce yıldır kan ve bağnazlık bataklığıdır. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı fark etmez; bu bataklıktan çıkışın yolu terörü reddetmektir.”

“HER YERDE AYNI MESAJI VERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde propaganda çalışmalarına ilişkin soruları da yanıtlayan Yılmaz, tutarlılık vurgusu yaptı:

“Bu vatanın her karış toprağı bizimdir. Projelerimizi anlatmak için her yere gideceğiz. Ankara’da ne dediysem, İstanbul’da, Trabzon’da, Adana’da, Mersin’de de aynısını söylerim. Ahmet aynı Ahmet’tir.”

Türk milliyetçilerinin oy potansiyelinin %30 civarında olduğunu da ekledi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.