Mübariz Mansimov'dan Mehmet Ağar hakkında suç duyurusu

Mübariz Mansimov'dan Mehmet Ağar hakkında suç duyurusu

FETÖ’ye yardım suçundan 5 yıl hapis cezasını onanan Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu Mehmet Ağar hakkında savcılığa suç duyurusunda bukundu.

Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mansimov şikâyet dilekçesinde,  hakkında “FETÖ’ye üye olmak” suçundan açılan kamu davası neticesinde bir yıl tutuklu kaldıktan sonra örgüte üye olmadığı mahkemece tespit edilmesine rağmen örgüte yardım etmek suçundan hakkında mahkumiyet kararı verildiğini ancak henüz kararın hukuken kesinleşmediğini belirten Mansimov, Anayasa ile teminat altına alınan masumiyet karinesinin ve hakkında kesin hüküm olmadan herkesin suçsuz kabul edileceğini içeren suçsuzluk karinesinin ihlali nitelikte bu beyanların kendisinin Adil Yargılanma Hakkını ihlal ettiğini iddia ederek, Mehmet Ağar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mehmet Ağar, verdiği bir röportajda Mubariz Mansimov için “Fethullah Gülen’e bir kez değil, devamlı gidiyordu. En az 10 sefer gittiğini ben biliyorum. Benim uçağım yok. Fethullah Gülen’le bağlantım yok. Onun Fethullah Gülen’e yakınlığı biliniyordu” ifadelerini kullanmıştı.

İstinaf Mahkemesi, Mübariz Mansimov’a “FETÖ’ye yardım” suçundan verilen 5 yıl hapis cezasını geçen hafta onanmıştı. Mahkeme, Mansimov’a verilen ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbirini kaldırırken İstanbul sınırlarını terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirini uygulamıştı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.